Antalyaspor’un Transfer Yasağı Kaldırılabilir

Antalyaspor’a verilen iki dönem transfer yasağı cezası Tahkim Kurulu’nda karar bağlanacak …

Antalyaspor’un Transfer  Yasağı Kaldırılabilir
25 Ekim 2016 15:08

Antalyaspor’a verilen iki dönem transfer yasağı cezası Tahkim Kurulu’nda karar bağlanacak.

Gelişmelerle ilgili açıklamada bulunan Basın Sözcüsü Bora Terzioğlu, yasağın kaldırılması için Mersin İY kulübüyle anlaşmaya vardıklarını açıkladı. Geçtiğimiz sezon Antalyaspor yönetiminin transfer yasağıyla ilgili savunma yapmadığını vurgulayan Terzioğlu, kulübün bu sebeple ceza aldığını söyledi.

Terzioğlu, yaptığı açıklamalarda şunları söyledi:

Antalyaspor Kulübü Basın Sözcüsü Bora Terzioğlu, yasağın kaldırılması için Mersin İdman Yurdu ile anlaşmaya vardıklarını açıkladı. Geçen sezon Antalyaspor yönetiminin, transfer yasağıyla ilgili olarak savunma yapmadığını vurgulayan Terzioğlu, kulübün bu sebeple ceza aldığını ifade etti.

Oktay Delibalta ile Mersin İdman Yurdu arasında yapılan sözleşmenin feshedilmesinde Antalyaspor’un ilgisinin bulunmadığını ifade eden Terzioğlu, “Oktay Delibalta, 27 Kasım 2015 tarihinde parasını alamadığı için Mersin İdman Yurdu’na ilk ihtarını göndermiş. 7 Ocak 2016’da da fesih için ihtarname göndermiş. Antalyaspor ile resmi sözleşmeye ise 19 Ocak 2016 tarihinde imzasını atmış. Bir futbolcuyu ayartmak için eski takımından daha fazla para teklif etmek gerekir. Ancak Oktay Delibalta, Antalyaspor’la Mersin İdman Yurdu’ndan kazandığından daha düşük bir ücretle anlaşmaya varmış. Ayrıca Oktay Delibalta’nın Antalyaspor’da aldığı süreler de çok az. Böyle bir durumda ayartma olasılığı düşük görülüyor. Antalyaspor’un, elinde bu kadar veri varken bunları savunmada kullanılması gerekirdi. Eski yönetimle bu konuyu görüştüm. O dönemki yönetim, futbolcu nasılsa kendisini savunacak ve haksız fesihin olmadığı görülecek diye düşünmüş. Yasağın gelmesinin ardından Mersin İdman Yurdu ile görüşmelerde bulunduk. Başkan Ali Şafak Öztürk, çok önemli adımlar attı ve Mersin İdman Yurdu davadan feragat etti. Tahkim Kurulu’na yapılan itiraza da bu belge koyuldu. Perşembe günü Tahkim Kurulu açıklamasını yapacak, güzel gelişmeler bekliyoruz.” dedi.