Antalyaspor’un Davası 4 Nisan’da Görülecek

Antalyaspor’un Fenerbahçe’yi 4-2 yendiği maçta çalınan “The End” parçası sebebiyle açılan davanın tarihi belli oldu …

Antalyaspor’un Davası 4 Nisan’da Görülecek
25 Ocak 2017 10:00

Geçtiğimiz sezon Antalyaspor’un Fenerbahçe’yi 4-2 yendiği maçta çalınan “The End” parçası sebebiyle açılan davanın tarihi belli oldu.

Antalyaspor Kulübü hakkında Antalya Kadın Dayanışma Merkezi ve Dayanışma Derneği ile Cinsel Suçla Şiddetle Mücadele Derneği’nin açtığı davaya Antalya Spor Suçları Soruşturma bürosu da müdahil oldu. Antalya Cumhuriyet Savcılığının konuyla ilgili hazırladığı iddianamede, şarkının çalınmasından sorumlu tutulan kişilere, “Halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama“, “Suç işlemeye tahrik” ve “Suçu ve suçluyu övme” suçlarından 1,5 yıldan 8 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

Avukat Aylin Onursev, kırmızı beyazlı ekibimizin kadına yönelik ağır bir şiddeti, taciz ve tecavüzü bu marşı çaldırarak desteklediğini ayrıca taraftarlarına desteklettirme suçunu işlediğinin altını çizdi.

Antalyaspor Kulübü’nün rakip takımı yenmesinin ardından, John Carpenter’a ait “The End” isimli şarkıyı, tecavüzü hatırlatmak için kullanmasına karşı açılan davanın ilk duruşması 4 Nisan’da Antalya 9’uncu Asliye Ceza Mahkemesinde görülecek.