Antalyaspor’un 2016 Karnesi

Lige kötü bir başlangıç yapan Antalyaspor, ilk yarı da topladığı 22 puanla ligin ilk yarısını 9. sırada tamamladı …

Antalyaspor’un 2016 Karnesi
31 Aralık 2016 14:00

Spor Toto Süper Lig’de 2016-2017 sezonuna kötü bir başlangıç yapan Antalyaspor, ilk yarı da topladığı 22 puanla ligin ilk yarısını 9. sırada tamamladı.

Antalyaspor oynadığı 16 maçta 6 galibiyet, 4 beraberlik ve 6 mağlubiyet elde etti. İlk yarıda topladığı 22 puan ile 9. sırada bulunan Antalyaspor, rakip filelere 16 gol atarken, kalesinde ise 20 gole engel olamadı.

Sezon öncesinde Gültekin Gencer’in kongre kararı ile başkanlığı bırakmasının ardından göreve Ali Şafak Öztürk getirilmişti.  geçtiğimiz ay olağanüstü kongre kararı almıştı.Ali Şafak Öztürk, güçlü bir yönetim kadrosu ile Antalyaspor’u daha yukarılara taşımak için çalışmalara devam ediyor.

Sezona Osmanlıspor beraberliği ile başlayan kırmızı beyazlı ekibimiz, altı haftanın sonunda 2 puanla ligin son sırasına demir attı ve Jose Morais ile yollarını ayırdı.

İlk altı haftada Osmanlıspor, Alanyaspor, Konyaspor, Karabükspor, Akhisar Belediyespor ve Galatasaray ile karşılaşan ekibimiz, bu maçlardan yalnızca Osmanlıspor ve Akhisar Belediyespor ile berabere kalırken diğer maçlardan mağlup ayrıldı.

Jose Morais’in ardından göreve Rıza Çalımbay’ı getiren Antalyaspor, Çalımbay yönetiminde 10 maçta 6 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 yenilgi aldı. Çalımbay, Antalyaspor’un başında ilk kez Rizespor karşısında sahaya çıktı. Çalımbaylı Antalyaspor, Çaykur Rizespor ile 1-1 berabere kaldı. Bir sonraki hafta ise Beşiktaş deplasmanında 3-0 mağlup olan Antalyaspor, sonrasında oynadığı Kayserispor, Gençlerbirliği, Trabzonspor ve Adanaspor’u 1-0 mağlup ederek 4 haftalık galibiyet serisi elde etti.

Kırmızı beyazlı takım sezonun ilk galibiyetini Kayserispor maçında elde ederken, Trabzonspor’u da Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nun açılışından bu yana  ilk kez deplasmanda mağlup etti. Antalyaspor Rıza Çalımbay gözetiminde 4 maçlık galibiyet sonrasında Medipol Başakşehir ile 2-2 berabere kaldı. 14. haftada sahasında Fenerbahçe’yi Yekta Kurtuluş’un yaklaşık 25 metreden attığı golle mağlup eden Antalyaspor, sonraki hafta deplasmanda Bursaspor’a 2-1 mağlup oldu. Bu mağlubiyetle kırmızı beyazlılar ligde oynadığı 7 maç aradan sonra mağlup oldu. Antalyaspor, sezonun ilk yarısının son haftasında sahasında oynadığı Kasımpaşa maçını da 2-1 kazandı. Antalyaspor, Rıza Çalımbay takımın başında geldikten sonra topladığı 20 puanla ligde üst sıralara tırmanma başarısı gösterdi.