Öztürk: “Antalyaspor’u Potansiyeline Ulaştıracağız “

Başkan Ali Şafak Öztürk, Lig TV’de yayınlanan “Haftanın Konuğu” programına katıldı …

Öztürk: “Antalyaspor’u Potansiyeline Ulaştıracağız “
14 Eylül 2016 19:08

Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk, Lig TV’de yayınlanan “Haftanın Konuğu” programına katıldı.

Ali Şafak Öztürk, katıldığı programda başkanlığa nasıl geldiği ve kısa-orta-uzun vadeleri planları hakkında açıklamalarda bulundu.

Yedi sekiz yıldır futbolun içinde olduğunu söyleyen Ali Şafak Öztürk, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Yaklaşık yedi sekiz yıldır futbolun içerisindeyim. Sekiz yıl önce kurduğum sitede yaptığımız çalışmalarda istatistiksel analizler yapıyoruz. Kulüplerle çalışma imkanı bulduk ve çalışmalarımız halen devam ediyor. Yine Eurosport gibi medya kuruluşlarıyla da çalışmalarımız devam etmekte. Üç yıl önce uzun bir İngiltere yaşamından sonra Türkiye’ye dönüş yaptım. Değişik bir düşünce tarzım olması sebebiyle doğru insanlar ve doğru kesimlerden başkan olmam için teklif gelince düşündüm. Beni böyle bir şeye layık gördüler, ben de Antalya’daki potansiyele inanarak bu işi yapmaya karar verdim. Antalya’da  dünyada çoğu kulüpte olmayan özellikler var. Ülkemizin en büyük şehirlerinden bir tanesi ve turizm başkentimiz. Ayrıca kış zamanı 1600-1700 takım buraya kamp yapmaya geliyor, 33.000 kişilik yeni bir stat var. Mükemmel tesisler yapılıyor. Şehir güzel, insanlar gelmek istiyor. Bu iş burada olur, proje olarak öne çıkartılabilir ve potansiyeli yakalayamamış bir kulüp var. Sportif açıdan o potansiyele erişememiş bir şehir var ve inşallah biz bunu başaracağız.

Geldiği anda beklediğinden daha kötü bir ortam ile karşılaştığını belirten Başkan Öztürk, hem mali durumu oluşturmak hem de altyapıyı oluşturmak için Antalyaspor’un çok yolu olduğunu söyledi. Öztürk, direkt göreve geldiklerinde esmek istediklerini fakat mali durumu oturtmadan geleceğe yönelik projeler yapamadıklarını fakat şu an bulanık haldeki durumu toparladıklarının altını çizdi.

Ali Şafak Öztürk, bütün planlarının kısa vadeli de olsa uzun vadeli de olsa aynı anda ilerlemesinin doğru olacağını söyledi.  Yönetim Kurulu ile bu konuda hemfikir olduklarını söyleyen Öztürk, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Baktığımızda önümüzde bir lig serüveni var. Doğru sıralarda bitirmek çok önemli. Kısa dönemde kulüp mali açıdan doğrulmadan rakam olarak yüksek yıldız trasferlerine girmeyelim dedik. Planımız da buydu. Altı transferde de buna göre hareket ettik. Bu seneyi altyapıyı oturtma yılı olarak belirledik. Göreve yeni geldik, işi yeni öğreniyoruz, belki bir değil on fırın ekmek yememiz lazım ama çabuk öğrenidğimizi, çabuk kavradığımızı düşünüyorum. Büyük hamleler yapıyoruz. Genel anlamda bakınca iki aylıksüreçte biel baya bir icraat yaptık. Kısa, orta ya da uzun vadeye yayılabilecek icraatleri gerçekleştirdik. Kulübün mali yapısını toparladık, basketbol şubesini açtık, stadın devrini aldık, kurumsal şeyler ve takımı bütünleyen durumlarımız da oldu. Eto’o konusunda kulüp anlamında pozitif sonuç aldık. Konyaspor maçında alınan cezanın kaldırılması bile bir Anadolu kulübünde görülmeyen şeylerdir. Doğru şekilde çalışma çok önemlidir ve bu sürecin de yayılmasını düşünüyoruz.

İlk senemiz altyapıyı oturtma senemiz olsa da ikinci senede şampiyonluk kulvarında yarışabilecek bir takım yaratma planımız var. En azından hedefimiz bu. Yarışın içinde olup onu hissettirebilmek önemli ve yatırımlarımız da bu yönde. Mesela altyaımıza Barcelona İstanbul direktörünü getirdik. Kendisi gerçekten Türkiye’de sayılı isimlerden bir tanesi. Oyuncu tarama ekibi kulüp içinde sıfır, scout ekibi yok. İki haftaya kadar açıklayacağım, dünyadaki en iyi isimlerden birisini getireceğim. Burada çalışabilecek isimler de yurtdışında doğru kulüplerde çalışmış insanlar olmalı. Yurtdışında belli kulüplerle belli ilişkilerim olması sebebiyle amaçlarımıza daha hızlı ulaşabilecek ve böyle bir yol izleyeceğiz. Doğru insanlar ve doğru yapı olduktan sonra ondan sonrası da gelecektir.