Antalyaspor’dan Mete Kalkavan Açıklaması

Antalyaspor Basın Sözcüsü Murat Süğlün, hafta sonu oynanacak Göztepe-Antalyaspor maçının hakemi olarak Mete Kalkavan’ın görevlendirilmesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Antalyaspor’dan Mete Kalkavan Açıklaması
3 Mayıs 2019 15:41

Antalyaspor Basın Sözcüsü Murat Süğlün, hafta sonu oynanacak Göztepe-Antalyaspor maçının hakemi olarak Mete Kalkavan’ın görevlendirilmesi hakkında açıklamalarda bulundu.

18 Şubat 2019 tarihinde Süper Lig’in 22. haftasında oynadıkları Medipol Başakşehir karşılaşmasının ardından “Antalya, bugünü ve Mete Kalkavan’ı unutmaz” ifadelerini dile getirirken son derece ciddi ve kararlı olduklarını vurgulayan Süğlün, o gün bir takımın hakem kararlarıyla hakkının nasıl gasp edildiğinin en bariz örneğini sadece kendilerinin değil Türk futbol kamuoyunun da gördüğünü belirtti.

6 Ekim 2018 tarihinde oynadıkları Galatasaray karşılaşmasında 1 kırmızı kart ve 1 penaltılarının nasıl verilmediğini hatırlatan Süğlün, “O gün VAR sisteminin başında bulunan Mete Kalkavan’ın, Başakşehir karşılaşmasını yönetirken de birçok pozisyonda canımızı nasıl yaktığını örnekleriyle dile getirmiştik. Galatasaray maçında VAR’ın başında olup VAR’ı kullandırtmayan, Başakşehir maçında biri penaltı olmak üzere lehimize olan tam 4 kritik pozisyonda VAR’a gitmeyi aklının ucundan bile geçirmeyen Mete Kalkavan’ın bu hafta oynayacağımız Göztepe maçında görevlendirilmesini hayretle karşıladık” diye konuştu.

Her kulüp gibi Antalyaspor’un da hedefleri doğrultusunda mücadelesi sürerken ligin kaderini etkileyecek böyle kritik bir karşılaşmaya Mete Kalkavan’ın atanmasının kendilerini endişeye sevk ettiğini kaydeden Murat Süğlün, endişelerinin nedeninin maçı kazanamama ihtimalinin değil hak edenin kazanamama ihtimali olduğunu ifade etti.

Her zaman adil yönetimden başka bir isteği olmayan Antalyaspor camiasının bu maçta da tek isteğinin bu olacağını aktaran Süğlün, ” Mete Kalkavan’ın skora hiçbir etki etmeyecek kararlar vermesi, sadece bizim değil, eminiz ki, 5’incilik ve ligde kalma mücadelesi veren tüm takımların da beklentisidir. Mete Kalkavan’ın bizi şaşırtması ve yanıltması dileklerimizle” dedi.