Antalyaspor’dan Haciz Açıklaması

Antalyaspor Kulübü ve Antalya Büyükşehir Belediyesi, dün Döşemealtı’ndaki tesislere yapılmak istenen haciz işlemi ile ilgili açıklama yaptı …

Antalyaspor’dan Haciz Açıklaması
2 Aralık 2016 11:51

Antalyaspor Kulübü ve Antalya Büyükşehir Belediyesi, dün Döşemealtı’ndaki tesislere yapılmak istenen haciz işlemi ile ilgili açıklama yaptı.

Döşemealtı İlçesi’nde bulunan ve Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Antalyaspor’a devredilmek üzere yaptırılan kamp ve spor tesisindeki haciz işlemi şok etkisi yaratmıştı. Bunun üzerine bir açıklamada bulunan Antalyaspor Kulübü Derneği Başkanı Nafiz Tanır de haciz işleminin kulüple alakası olmadığını söyledi.

Öte yandan Antalya Büyükşehir Belediyesi de konuyla ilgili bir açıklama yaparak şunları söyledi:

Antalyaspor Tesisleri inşaatını yapan yüklenici firma, tesis inşaatını bitirdiğini 18 Ağustos 2016 tarihinde Büyükşehir Belediyesi’ne bildirmiş olup 16 Kasım 2016 tarihinde geçici kabulü yapılarak Büyükşehir Belediyesi’ne binayı teslim etmiştir. Antalyaspor Tesisleri’nin yapımını üstlenen yüklenici firmanın taşeronundan alacağı olan kişiler, icra yoluyla ilgili taşeron firmanın malına icra koyulması için müracaatta bulunmuştur. Firmadan alacağı olan kurum veya vatandaşlar 28 Kasım 2016 tarihinde Manavgat İcra Dairesi’nden alacağına ilişkin karar aldırmıştır. Bu yanlış bir uygulamadır. Haciz işlemi müteahhit firmanın taşeronu ile taşeron firmaya mal veren vatandaş arasında yaşanmakta olup Büyükşehir Belediyesi ile ilgisi yoktur. Büyükşehir Belediyesi’nin itirazı üzerine gerekli hukuki işlemler başlatılmış olup yine Büyükşehir Belediyesi’nin başvurusu üzerine mahkemeler tarafından icra işlemleri durdurulmuştur.