Antalyaspor’dan Akaryakıt İstasyonu İhalesine Dair Açıklama

Antalyaspor Kulübü Derneği ve Antalyaspor Vakfı 2. Başkanı Mustafa Yılmaz, Akaryakıt İstasyonu Kiralama İhalesi ile bilgilendirme açıklaması yaptı.

Antalyaspor’dan Akaryakıt İstasyonu İhalesine Dair Açıklama
3 Ağustos 2019 14:57

Antalyaspor Kulübü Derneği ve Antalyaspor Vakfı 2. Başkanı Mustafa Yılmaz, 1 Ağustos 2019 tarihinde gerçekleştirilen Antalyaspor Akaryakıt İstasyonu Kiralama İhalesi ile ilgili kamuoyunun bir kez daha aydınlatılması amacıyla ihale süreci ile ilgili bazı konuları içeren bir açıklama yaptı.

Antalyaspor Kulübü Derneği’nin mülkiyetinde olan taşınmaz üzerinde kurulan  akaryakıt istasyonumuzun 5 yıl süre ile kiralanmasına ilişkin ihalenin 1 Ağustos 2019 Perşembe günü gerçekleştirildiğini hatırlatan Mustafa Yılmaz, ihale sonucuna göre; Antalyaspor’un 5 yıl için 9 milyon 966 bin TL’nin yanı sıra, günlük 20 bin litrenin üzerindeki akaryakıt satışından yüzde 2, günlük 8 bin TL’nin üzerindeki market cirosundan da yüzde 5 pay almak üzere, önemli bir sabit gelir kaynağına sahip olduğunu aktardı.

Bu alanın Antalyaspor’a akaryakıt istasyonu olarak kazandırılmasında büyük emeği ve katkısı olan başta dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Menderes Türel’e, sürecin devamındaki katkıları sebebiyle Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Muhittin Böcek ve Muratpaşa Belediye Başkanı Sayın Ümit Uysal’a, başkanlarımızın şahsında Büyükşehir ve Muratpaşa Belediyesi bürokratlarına teşekkür eden Mustafa Yılmaz, “İhalemize 5 dağıtım şirketinden sadece Opet Petrolcülük katılım göstermiş ve teklif sunmuştur. İhale komisyonunun ricası, katılımcı Opet firmasının Antalyasporumuza katkı ve destek isteği sonucu teklif revize edilmiş ve 5 yıl için net 9 milyon 966 bin TL rakamına ulaşılmıştır. Ayrıca, ihale bedeline ilaveten günlük 20 bin litre akaryakıt satışının üzerindeki satıştan yüzde 2, günlük 8 bin TL’nin üzerindeki market satışından yüzde 5 pay kulübümüze ödenecektir. Diğer taraftan taşınmazımız üzerinde bir kısım ticari alanlar da oluşturulmuş olup, bu alanlar gerçekleştirilen ihalenin dışındadır. Akaryakıt ve servis istasyonu dışındaki diğer üniteler önümüzdeki günlerde teklif alınarak yeni işleticileri ile buluşturulacak, yeni gelirler sağlanacaktır.Bu vesile ile önceki dönem Dernek, Vakıf ve Anonim Şirketi yöneticilerimize kulübümüze kazandırımları için teşekkür eder, tesisin Antalyasporumuza hayırlı olmasını dileriz.” ifadelerini kullandı.