Antalyaspor’da Samuel Eto’o Kuralları

Antalyaspor’da Samuel Eto’o Kuralları
9 Aralık 2015 19:18

Antalyaspor, Spor Toto Süper Lig’in 15. haftasında sahasında ağırlayacağı Mersin İdmanyurdu maçı hazırlıklarını takım kaptanı Samuel Eto’o ve altyapıdan sorumlu Mehmet Uğurlu yönetiminde yapılan taktik çalışmayla sürdürdü. Eto’o’nun antrenmana ağırlığını koyduğunun gözlendiği çalışmada bir grup, top kapma ve pas çalışması yaptı. Eto’o’nun başındaki ikinci grup ise taktik çalışması yaptı. Antalyasporlu futbolcular antrenmanın genelinde defans ve hücum ağırlıklı çalıştı.

Oyunu sık sık durdurduğu görülen Eto’o, defans bölgesindeki takım arkadaşlarından dikkatli, risk almadan ve kontrollü pas yapmalarını istedi. Çift kale maçta Samuel Eto’o iki takımı da yönlendirdi. Eto’o ve futbolcuların antrenmanda neşeli olduğu gözlenirken Eto’o, arkadaşlarını dikkatli ve kontrollü pas vermeleri konusunda sık sık uyardı.

Yusuf Şimşek ve ekibinin Antalyaspor’dan ayrılmasının ardından yönetim tarafından farklı sorumluluklar verilen takım kaptanı Samuel Eto’o, antrenmanda teknik patron olarak görev almaya başladı. Eto’o, takımın motivasyonunu artırmak için teknik ekip, futbolcular ve kulüp personeliyle toplantılar yaptı.

Mersin İdmanyurdu maçının hazırlık programını Mehmet Uğurlu ile koordine eden Eto’o, İngiltere ve İspanya’da forma giydiği takımların teknik ve taktik çalışmalarını Antalyaspor’a uyarladı. İki gündür sabah erken saatlerde Hasan Subaşı Tesisleri’ne gelen Eto’o, Mersin İdmanyurdu maçının taktik çalışmasını teknik ekiple paylaştı. Antrenmandan yaklaşık yarım saat önce sahaya çıkan Eto’o, teknik ekiple görevli malzemecilere, iki sahada da yapılacak çalışmaları anlattı.

Uzun süredir günde tek antrenmanla maçlara hazırlanan Antalyaspor’da Eto’o ve Mehmet Uğurlu, antrenman sayısını ikiye yükseltti. Sabah ve akşam antrenmanları öncesi futbolcularla kısa toplantılar yapan Samuel Eto’o, takım arkadaşlarına Mersin İdmanyurdu maçını kazanmaları gerektiğini vurguladı.