Antalyaspor, Pfdk’ya Sevk Edildi

Antalyaspor, Pfdk’ya Sevk Edildi
29 Eylül 2015 18:21

Antalyaspor, bugün Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na yapılan sevk raporlarına göre “Sportmenliğe Aykırı Hareket” sebebiyle PFDK’ya sevk edildi.

Kırmızı beyazlı ekibimiz, 27 Eylül 2015 tarihinde evinde oynadığı Sivasspor mücadelesinde devre arasında stadyum zeminini suladığı gerekçesiyle PFDK’ya sevk edildi.

TFF tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

ANTALYASPOR A.Ş. Kulübü’nün 27.09.2015 tarihinde oynanan ANTALYASPOR A.Ş.-MEDİCANA SİVASSPOR Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu müsabakasındaki “talimatlara aykırı hareketi” nedeniyle 2015-2016 Sezonu Spor Toto Süper Lig Müsabakaları Statüsünün 5/12. maddesi ve Futbol Disiplin Talimatı’nın 46. maddesi uyarınca PFDK’ya sevkine karar verilmiştir.

Antalyaspor’un PFDK’ya sevk edilmesine sebep olan madde ise statülerde şu şekilde geçiyor:

Yeşil zeminin sulanması işleminin müsabaka başlangıcından 60 dakika önce bitirilmesi zorunludur. Bununla birlikte her iki takımın temsilcilerinin talebi ve TFF temsilcisinin izninin alınması şartıyla müsabakanın başlamasına 60 dakikadan daha az bir süre kala da sulama yapılabilir. Sulama işleminin tüm sahayı kapsaması zorunludur. Yeşil zeminin devre arasında sulanabilmesi için her iki takımın temsilcilerinin talebi ile TFF temsilcisinin izni şarttır. Suni çim sahalarda, aşırı sıcak havalarda müsabakadan 45 dak ika öncesinde ve devre arasında sulama yapılabilir.