Antalyaspor Derneği’nden Son Dakika Açıklaması

Antalyaspor Derneği’nden Son Dakika Açıklaması
10 Ağustos 2015 13:54

Antalyaspor Derneği, son günlerde camia içerisinde yaşanan gelişmeler ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Yapılan açıklama şu şekilde :

“Antalyaspor Kulübü Derneği olarak, Antalyaspor Vakfı Başkanı Ali Yılmaz’ın kamuoyuna yansıyan kendi sorumluluğunu bir yana bırakıp Derneğimizin sorumluluğunu hedef alan talihsiz, mesnetsiz, gerçeklerden uzak açıklamalarını üzülerek ve esefle karşılıyoruz.

50.yılına yaklaşan yarım asırlık geçmişinde Antalyaspor’u ilgilendiren konuların ilgili kurullarda konuşularak kamuoyuna aktarılması prensip olarak kabul görmüştür.

Kamuoyu bilmelidir ki; 29 Haziran 2015 tarihli Vakıf ve Derneğin ortaklaşa düzenlediği genişletilmiş kurullar toplantısında Antalyaspor A.Ş. hakkında detaylı karşılıklı bilgilendirmelerde ve fikir alışverişlerinde bulunulmuş, bu bilgilendirme sonrasında 3 Temmuz 2015 tarihli Antalyaspor A.Ş. Olağan Genel Kurulu’na Vakfı temsilen katılan Ali Yılmaz hesapların ibrası yönünde oy kullanmıştır.

Daha sonra müteakip defalar Derneğimiz tarafından düzenlenen ortak bilgilendirme toplantılarına Vakıf yönetimini temsilen davet edilen Ali Yılmaz bu toplantılara katılmamıştır.

Ayrıca şu hususun da bilinmesi gerekir ki; üç yılda bir düzenli şekilde yapılması gereken Vakfın Olağan Seçimli Genel Kurulu, Ali Yılmaz’ın keyfi davranışları yüzünden olması gerektiği gibi Nisan 2015 tarihinde yapılmamış, 29 Temmuz 2015 tarihinde yapılacağı duyurulan Genel Kurul da keyfi olarak tekrar ertelenmiş ve 19 Ağustos 2015 olarak yeni bir tarih belirlenmiş, böylece de bu kurumun ciddiyeti ve meşruiyeti tartışılır hale gelmiştir. Dernek Yönetimimizin güven tazelemek için Genel Kurul yapması gerektiğini iddia eden Ali Yılmaz’ın Vakıf Başkanlığı bu nedenlerle tartışılır haldedir. Zaten görev süresi sona eren bir Başkan’ın istifa edeceğini açıklaması da düşündürücüdür.

Kurulduğu tarihten bu güne kadar Antalyaspor’un hiçbir organının Başkanı hiçbir dönemde bu kadar kişisel hırslarını ön plana çıkararak hareket edip mesnetsiz ve talihsiz açıklamalarda bulunmamış, kulübe bu şekilde zarar vermemiştir.

Türk Ticaret Kanunu hükümlerine göre kurulmuş, ayrı bir tüzel kişiliğe haiz Antalyaspor A.Ş.’nin mali yapısı ve işleyişi ile ilgili bilgiler çeşitli defalar Derneğimiz Yönetim Kurulu ve Divan Kurulu toplantılarında görüşülmüş olup, ayrıca bu bilgiler 10.08.2015 tarihinde yapılacak Yönetim Kurulu toplantımızda görüşülerek, aynı gün yapılacak Divan İcra Kurulu’na da sunulacaktır. 

Ayrıca belirtmek isteriz ki Antalyaspor A.Ş Yönetim Kurulu’na aday olmak isteyenlere her türlü bilgi tüm şeffaflığıyla sunulacak 11.08.2015 tarihinde yapılacak  Antalyaspor A.Ş.’nin Olağanüstü Genel Kurulunda da ayrıntılı açıklamalar yapılacaktır.

Kamuoyunun bilgilerine saygı ile sunarız.

ANTALYASPOR KULÜBÜ DERNEĞİ

YÖNETİM KURULU