Antalyaspor Yeni Tesisini Devraldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Döşemealtı ilçesinde hayata geçirilen Antalyaspor tesisleri, düzenlenen protokolle kırmızı-beyazlı takıma devredildi.

Antalyaspor Yeni Tesisini Devraldı
4 Ocak 2017 16:21

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Döşemealtı ilçesinde hayata geçirilen Antalyaspor tesisleri, düzenlenen protokolle kırmızı-beyazlı takıma devredildi.

Döşemaltı ilçesinde 135 bin metrekarelik alana kurulan tesisle ilgili spor kompleksinde düzenlenen basın toplantısına Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalyaspor Kulübü Başkanı Ali Şafak Öztürk, Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Antalyaspor Vakfı Başkanı Dündar Uluğkay ve Antalyaspor Derneği Başkanı Nafiz Tanır katıldı.

Avrupa’nın en kapsamlı spor tesisleri olarak dikkat çeken Antalyaspor Tesisleri, 7 Ocak’ta kapılarını açacak. Gerçekleşen törende konuşma yapan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, yapılan bu tesisle Antalyaspor’un, Türk futboluna çok büyük katkılarda bulunacağını belirtti. Konuşmasına İstanbul’da yaşanan terör saldırında hayatını yitirenlere başsağlığı dileyerek başlayan Türel; “Ailelere baş sağlığı diliyorum. Türkiye’ye diz çöktürmek isteyen hainlerin planlamış olduğu saldırılar bir süre daha devam edebilir. Milletin içine fitne sokmaya, devleti zayıf göstermeye, kaos ortamı oluşturarak 15 Temmuz’da yapamadıklarını yapmaya çalışıyorlar” dedi.

KENDİ İSMİNİN VERİLMESİNİ KABUL ETMEDİ

Türel, tesislere isminin verilmesi ile ilgili olarak ise, milletin parasıyla yapılan tesislere görevdeyken isminin verilmesini prensip açısından doğru bulmadığını kaydetti. Türel, açılış töreninde tesislere verilecek ismi açıklayacağını da sözlerine ekledi.

KARŞILIKLI PROTOKOL İMZALANDI

İlk devir teslim, Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Antalyaspor Kulübü Derneği arasında oldu. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, tesisi Antalyaspor Kulübü Derneği’ne devreden protokolü imzaladı. Daha sonra da Antalyaspor Kulübü Derneği Başkanı Nafiz Tanır, tesisin kullanım haklarını Antalyaspor A.Ş.’ye devreden protokolü imzalayarak Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk’e teslim etti.

BAŞKANLAR BİLARDO OYNADI

Konuşmalardan sonra tesisler gezildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, futbolcuların sosyal aktiviteleri için tasarlanmış olan salonda başkan Ali Şafak Öztürk ile bilardo oynadı. Başkan Türel, tesislerden ayrılmadan önce vakıf, dernek ve A.Ş. başkanları, yöneticiler ve teknik direktör Rıza Çalımbay ile sohbet etti.