Antalyaspor 7. Efsaneler Kupası’nda Şampiyon Oldu

Bu yıl yedincisi düzenlenen Efsaneler Kupası’nda Antalyaspor’un master takımı şampiyon oldu.

Antalyaspor 7. Efsaneler Kupası’nda Şampiyon Oldu
6 Kasım 2022 11:00

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Ankara’daki Almanya Büyükelçiliği tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen Efsaneler Kupası, Belek’teki Arcadia Sport’ta organize edildi. Turnuvaya Almanya’dan 3, Türkiye’den 5 olmak üzere 8 takım katıldı.

Kulüp Başkan Vekili Sezgin Özer’in de takım kaptanı ve oyuncu olarak yer aldığı Antalyaspor takımı, ilk maçta 1. FC Nürnberg’i 2-1, ikinci maçta Galatasaray’ı 4-1 mağlup etti. Bu galibiyetlerle gruptan çıkmayı ve yarı final oynamayı garantileyen kırmızı beyazlılar, gruptaki son maçında Acun Medya’ya 3-2 yenildi.

Yarı final maçında Hannover 96’yı 6-1’lik skorla geçerek finale yükselen Antalyaspor’un rakibi Galatasaray oldu. Finalde Galatasaray ile karşılaşan takımımız, sonucunun penaltı atışlarıyla belirlendiği maçta rakibini 4-2 mağlup ederek turnuvanın şampiyonu oldu.

Turnuvanın sona ermesinin ardından akşam gerçekleşen ödül töreninde Avrupa Türk Futbol Federasyon Genel Sekreteri Halil Ağırdoğan ve Almanya Büyükelçiliği Vize Bölüm Başkanı Jörg Fürstenau tarafından kazanan takımlara kupaları takdim edildi. Turnuvada 2. Olan Galatasaray’a ise Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Erkan Demirci tarafından Başkan Muhittin Böcek’in imzasını taşıyan forma verdi.