Antalyaspor ve Muratpaşa’dan İş Birliği Protokolü

Muratpaşa Belediyesi, Antalyaspor Kulübü Derneği ve Muratpaşa Belediyespor, ortak projeler geliştirmek ve gençlerin spora olan katılımını arttırmak için işbirliği protokolü imzaladı…

Antalyaspor ve Muratpaşa’dan İş Birliği Protokolü
14 Ekim 2016 12:03

Muratpaşa Belediyesi, Antalyaspor Kulübü Derneği ve Muratpaşa Belediyespor, ortak projeler geliştirmek ve gençlerin spora olan katılımını arttırmak için işbirliği protokolü imzaladı.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalyaspor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nafiz Tanır ve Muratpaşa Belediyespor Başkanı Özgür Karagöz’ün yanı sıra Antalyaspor Yönetim Kurulu üyesi Sabri Ünver ve Dernek yönetim kurulu üyelerini katıldığı törenle protokol imzalandı.

Kentin takımı Antalyaspor’a destek olmanın herkesin görevi olduğunu söyleyen Ümit Uysal, Muratpaşa Belediyesi olarak sporun altyapı boyutuna çok önem verdiklerini vurguladı.

Dünyada gelişmiş ülkelerin kendi sporcusunu kendi yetiştiren ülkeler olduğunu kaydeden Uysal, “Dünyada sporun yükseldiği ülkeler kitlelerin spor yaptığı, sporun yarıştan önce insan kalitesine, insan sağlığına yaptığı katkıyı ön plana alıp, sporun yaşam şekline dönüşebildiği ülkelerdir” diye konuştu.

Hangi branşta olursa olsun sporda sadece transferle başarılı olan ülke olmadığının altını çizen Uysal, “Bunu ancak Katar gibi, Dubai gibi, Çin gibi yerler yapar. Biz ilerde inşallah ülkemizin bu vizyondan kurtulup, gelişmiş ülkelerini vizyonuna dahil olabileceğini umut ediyoruz” dedi.

Türkiye’nin artık sporun bir kültür olduğunu ortaya koyan, geniş kitlelerin spor yaptığı, altyapının sağlam olduğu ve buralardan milyonlarca insanın sporcu olarak yetişip geliştiği, eğitim sisteminin de buna imkan tanıdığı bir vizyona sahip olmasının zamanı geldiğini belirten Başkan Uysal, “Bir gün Katar, Dubai vizyonlarından Almaya, Danimarka, İngiltere vizyonuna yükselebilmeyi umut ediyorum” şeklinde konuştu.

Muratpaşa’da son 2 yıl içinde biri güreş eğitim merkezi olmak üzere 5 spor salonu inşaatını tamamladıklarını hatırlatan Ümit Uysal, bununla birlikte 11 bin kişinin düzenli spor yapabildiği bir ağı oluşturduklarını ifade etti..

Muratpaşa’nın ulaştığı bu başarıyla Türkiye’nin nüfusa göre kitle sporu yaptırmada 1 numaralı belediyesi olduğunu kaydeden Uysal ama gerçek bir spor toplumu olmak için aynı zamanda sanatta, kültürde, demokratik alışkanlıklara gelişmiş bir ülke olunması gerektiğini vurguladı.

Antalyaspor Kulübü Derneği Başkanı Nafiz Tanır, Başkan Uysal’a spora ve sporcuya olan katkılarından dolayı teşekkür etti. Tanır, “Bu protokolü spor için şehrin dinamiklerinin buluşması diye nitelendiriyorum” dedi.

Antalyaspor Yönetim Kurulu Üyesi ve Altyapı sorumlusu Sabri Ünver ise kırmızı beyazlı takımını yeni yönetimi olarak 5 yıllık bir anlayışla göreve başladıklarını söyledi. Bu çerçevede hedeflerinin Türkiye’de bütün lig kulüplerine öncülük edebileceği bir altyapı sistemi üzerine çalıştıklarını belirten Ünver, Muratpaşa Belediyesi’ni de bu sürecin bir parçası olmasının kendilerine gurur vereceğini söyledi.

Ünver, Antalyaspor’da yeni anlayış çerçevesinde teknik direktör değişikliğine de gittiklerini belirterek, “Bu açıdan Pazartesi günün oynayacağımız Çaykur Rizespor maçı bizim için çok önemli” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Uysal ve Tanır, Muratpaşa Belediyesi ve Antalyaspor Kulübü Derneği arasındaki gerçekleşen protokol metnini imzaladı. Karşılıklı atılan imzaların ardından Tanır, Ümit Uysal’a Antalya’nın plakası 07 numaralı Antalyaspor forması ve atkısı hediye etti. Başkan Uysal da jesti karşılıksız bırakmadı ve Tanır’a Muratpaşa Belediyespor atkısı hediye etti.

Başkanların imza attığı protokolle Muratpaşa’da her yaştan insanı kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak, sağlıklı bireyler yetiştirmek ve bireysel gelişimlerine katkı sağlanması hedefleniyor. Protokol kapsamında çocuk ve gençlerin özgüvenlerinin arttırılmasına yönelik spor okulları açılması da amaçlanırken ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarına katılım sağlaması da protokol kapsamında yer alıyor. Protokolle, kulüpler Muratpaşa Belediyesi’ne ait saha ve tesisleri kullanmaya devam edebilecek. Ayrıca Muratpaşa Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü bünyesindeki spor okullarında kulüplerin genç yeteneklerin keşfedilmesi için tarama da yapılacak.