Taraftar Gruplarından Olaylara Dair Açıklama

07 Gençlik ve Grup 1966, pazar günü oynanan Alanyaspor – Atiker Konyaspor mücadelesi ile bir ilgilerinin olmadığını belirten basın açıklaması yayınladı …

Taraftar Gruplarından Olaylara Dair Açıklama
6 Aralık 2016 21:14

Antalyaspor taraftar gruplarından 07 Gençlik ve Grup 1966, pazar günü oynanan Alanyaspor – Atiker Konyaspor mücadelesi ile bir ilgilerinin olmadığını belirten basın açıklaması yayınladı.

07 Gençlik ve Grup 1966 tarafından yapılan açıklamalarda maçtan sonra gelinen süreçte Alanyaspor – Atiker Konyaspor mücadelesinin ardından çıkan olaylarda Antalyaspor taraftarının zan altında bırakıldığı fakat her iki gruptan da bu mücadeleye ne organizasyon çağrısı yapıldığı ne de organizasyon düzenlendiği bilgisi aktarıldı. Ayrıca yapılan açıklamalarda Konyaspor camiasının iddialarını ispat etmesi, etmediği taktirde de Antalyaspor camiası ve taraftarlarından özür dilemesi gerektiği belirtildi.

Her iki grubun basın açıklamaları şu şekilde:

07 GENÇLİK:

Antalyaspor camiasına bilgilendirmemizdir.

Geçen pazar günü Alanya’da oynanan maçta çıkan olayları tasvip etmediğimiz gibi Konyaspor camiası ve yerel medyası olayları çıkaranların Antalyaspor taraftarı olduğunu gündeme getirmektedir.

Derneğimiz, maçtan önce yaptığı açıklama ile grup üyelerimizin maça gitmemesini duyurmuştur. Hatta Alanyaspor yönetiminden Antalyaspor Passoliglerine satış olmaması yönünde ricada bulunulmuştur. Olay çıkarsa Antalyaspor taraftarının sorumlusu tutulmamasını belirttik. 

Aramız Konyaspor ile kötü olabilir ama Konyaspor taraftarı ile olan husumetimize Alanyaspor’umuzu karıştırmak istemedik. Kendi yaptıklarının üstünü örtmek için Konyaspor medyası iki gündür çıkan olayları Antalyaspor taraftarına atmak için çaba harcamaktadır. Konyaspor camiası ve yerel basını iyi araştırma yaparlarsa hatanın nerede olduğunu bulurlar. Misafirperver olan Alanyaspor taraftarları yalnız değildir. Konyaspor camiasına ve medyasına son sözümüz, “Sana yapılmasını İstemediğini Sen de Başkasına Yapma”

07 GENÇLİK ANTALYASPOR TARAFTARLAR DERNEĞİ

————————————————————————————————————————————————

GRUP 1966:

Geçtiğimiz hafta sonu oynanan Alanyaspor – Konyaspor maçı öncesi ve sonrasında yaşanan olaylar gündemi meşgul etmeye devam etmektedir. Maçtan sonra gelinen süreçte gördüğümüz üzere bazı kesimler tarafından özellikle Antalyaspor taraftarları bu olayların içine çekilmeye çalışılmaktadır. Sosyal medya üzerinden ve hatta canlı televizyon programlarında bile özellikle “Antalyaspor Taraftarları” kelimesi bolca kullanılarak bir algı operasyonu yapılmak istenmektedir. Grup 1966 olarak geçtiğimiz hafta içi zaten grup üyelerimizi bu müsabakaya gitmemeleri konusunda uyarmıştık. Haliyle zaten kesinlikle bir organizasyonumuz olmamıştır. Zira Alanyaspor – Konyaspor maçının oynanacağı günün sabahı bizler İstanbul’dan, Başakşehir deplasmanından henüz dönmüştük. Bizler organizasyon yapmış olsaydık zaten grubumuzun sosyal medya hesaplarından paylaşımlarımız olurdu. Lakin bazı kesimler, bizi ısrarla “Olayları Antalyaspor taraftarları ateşlemiştir” gibi gerçek dışı ithamlar ile karşı karşıya bırakmışlardır. Bu gerçek dışı ithamları söyleyen kesimleri ispat etmeye çağırıyoruz. Eğer ki ispat etmezlerse çıkıp özür dilemelilerdir. Grup 1966 olarak hiçbir grup üyemiz Alanyaspor – Konyaspor müsabakasına gitmemiştir. Yaşanmış olan olaylar ile Grup ve dernek olarak hiçbir ilgimiz yoktur.

GRUP 1966 ANTALYASPOR TARAFTARLAR DERNEĞİ