Antalyaspor Altyapı Sorunsalı

Antalyaspor biraz daha altyapıya, şehrinde oynayan amatör takımlara yönünü çevirmelidir. Fakat bu yabancı bir sorumlunun yapacağı iş midir, varın orasını siz düşünün …

Antalyaspor Altyapı Sorunsalı
6 Aralık 2017 07:58

Ülke futbolunda her başarısızlık sonrası gündeme gelen bir konudur altyapı konusu. Herkes altyapı konusunu uzun uzadıya konuşur ve bir sonuca varamadan konu kapanır gider. Kimse elini taşın altına sokmaz, kimse bu konuda emek vermek istemez.

Dünya Kupası’na sürekli katılan ülkeleri değerlendirdiğimizde altyapı konusunun ne kadar önemli olduğunu ve bu ülkelerce altyapının ne kadar önemsendiğini rahatça görebiliriz. Ülkemizde ise bu kadar genç nüfusun olduğunu düşünürsek, iyi futbolcu çıkmaması gerçekten düşündürücü ve üzücü bir durum olarak karşımıza çıkıyor.

Antalya hem genç nüfus oranında hem de potansiyel olarak futbolcu yetiştirme konusunda üzerine düşülürse biçilmiş kaftan bir şehir. Hem havası hem yapısı buna çok müsait. Fakat Antalyaspor’u ele aldığımızda Musa ve Zeki haricinde A takımda bir futbolcunun oynamadığını görüyoruz. Altyapı sorumlusu David’in maaşını falan konuşmayacağım fakat ne kadar yararlı olduğu akıllarda soru işareti… Antalya altyapısını Konyaspor ve Alanyaspor takımları daha fazla kullanıyor diyebiliriz. Geçtiğimiz sezon U17 maçlarında Alanyaspor’un birçok oyuncuyu altyapılarına kazandırdığını bizzat biliyorum.

Son söz olarak Antalyaspor biraz daha altyapıya, şehrinde oynayan amatör takımlara yönünü çevirmelidir. Bulunduğu şehrin potansiyelinin farkına varmalıdır. Fakat bu yabancı bir sorumlunun yapacağı iş midir, varın orasını siz düşünün.