Amaç Kurmak Değil Bozmak

Engin Erdem yazdı…

Amaç Kurmak Değil Bozmak
27 Kasım 2019 09:25

Yeni heyecanlar hep çok güzeldir. Olumlu psikoloji yaşarsın ve karşıya aktarırsın. Kim oynarsa oynasın, kenara baktığı anda gözlerdeki o parıltıyı görüp ona göre hareket eder. Futbolcu enerji dolar ve o enerjiyi sahaya aktarır.

Tomas ilk maçına çıktı Antalyaspor’da. Belirttiğim üzere kim oynarsa oynasın sahada yüzde yüzünü vereceği bir maçtı. Maçın Antalya’da olduğu düşünüldüğü zaman da Tomas hocaya sadece üç puanı almak kalıyordu. Oldu mu? Hayır. Amilton’un sakatlığından doğan basit bir konsantrasyon eksikliği çok şeye mal oldu.

Oyuncu tercihlerine bakıldığı zaman Gaziantep Futbol Kulübü’nün ön bölgedeki hızlı oyuncu grubuna önlem alarak oynamayı tercih eden, orta sahada daha çok top kazanacak güçlü oyuncuları seçtiğini görüyoruz. İlk maçında sahasında kontra atak tercihi enteresan bir tercih. Defans dörtlüsü yine enteresan. Bir maçtan ahkam kesmek, bir şey söylemek çok doğru değil ama kafasında oyunu kurmayı değil bozmayı tercih eden bir antrenör görüntüsünde Stjepan Tomas. Tıpkı ilk değerlendirmemde tahmin ettiğim gibi…

Hoca bu oyun sisteminde ısrar ederse, Mukairu ve Amilton çok daha göz önünde olacaktır. Keza Nazım da öyle.

Son olarak artık fazla ümit vermeden ilk yarı sonuna kadar puan almak gerekiyor. İkinci yarının stresini minimize etmek ve daha rahat olabilmek için.

Diğer maçlarda futbol şansı yanımızda olsun. Sanırım şu anki Antalyaspor’un en büyük ihtiyacı bu.