Ali Yılmaz’dan Şok Açıklama

Antalyaspor Vakfı eski Başkanı ve Antalyaspor A.Ş. eski İkinci Başkanı Ali Yılmaz, son günlerde Antalyaspor’da yaşanan gelişmeler ile ilgili yazılı basın açıklaması yaptı…

Ali Yılmaz’dan Şok Açıklama
23 Haziran 2016 14:45

Antalyaspor Vakfı eski Başkanı ve Antalyaspor A.Ş. eski İkinci Başkanı Ali Yılmaz, son günlerde Antalyaspor’da yaşanan gelişmeler ile ilgili yazılı basın açıklaması yaptı.

Ali Yılmaz, Antalyaspor A.Ş’nin son yapılan mali kongresinde kendisine verilen inceleme yetkisinin 1.5 ay geçmesine rağmen Gültekin Gencer yönetimi tarafından kullandırtılmadığını ifade etti.

Antalyaspor’da hesapların incelenmesini engellemenin Nafiz Tanır ve Gültekin Gencer’in işbirliğinin ispatı olduğunu söyleyen Yılmaz, Antalyaspor’a zarara uğratanlardan ve buna göz yumanlardan hesap soracağını ve yargıya gideceğini kaydetti.

Nafiz Tanır’ın kendisini ve camiayı kandırdığını aktaran Ali Yılmaz, kandırıldığını iddia ettiği örnekleri sıraladı.

Ali Yılmaz’ın açıklaması şu şekilde:

“Bilindiği üzere Antalyaspor A.Ş’nin son yapılan mali kongresinde Türk Ticaret Kanunu’nun 437. maddesi gereği inceleme yetkisi şahsıma verilmişti. Ancak aradan geçen 1.5 aylık süre zarfına rağmen bu yetki Gültekin Gencer başkanlığında Antalyaspor A.Ş tarafından kullandırtılmadı.

Yaklaşık 15 gün önce noter huzurunda Antalyaspor A.Ş’ye ihtarname göndererek bana verilen yetkinin kullandırılmasını istedim.

25 Haziran’da yapılacak olan Antalyaspor Kulübü Derneği seçiminden önce bu yetkimi kullanmak istediğimide ve 10 günlük bir süreye ihtiyacım olduğunu açıklamıştım.

Ancak, Antalyaspor A.Ş’den şahsıma gelen cevapta bana verilen yetkinin Kulüp Derneği seçiminden sonra (28 Haziran) ve sadece 1 gün ile sınırlandırılacağı bildirildiğini üzülerek sizlerle paylaşmak istiyorum.

Antalyaspor A.Ş’de hesapların incellenmesini engellemek bana göre Kulüp Derneği Başkanı Nafız Tanır ve Antalyaspor A.Ş Başkanı Gültekin Gencer’in işbirliğinin ispatıdır.

Antalyaspor’a zarara uğratanlardan ve buna göz yumanlardan hesap soracağız, gerekirse yüce yargıya gideceğiz. Kaçamayacaklar, hesap verecekler. Bu yüzden ilgili sorumlu kişiler korkuyor.

Antalyaspor A.Ş Başkanı Gültekin Gencer, 25 Haziran’da yapılacak Kulüp Derneği seçiminde Nafız Tanır’ı desteklediği bilinmekte ve görülmektedir. Bununda amacı 2016 yılının ibra edilmesi ve inceleme yetkisinin kimseye verilmemesidir. Çünkü hem 2015 hem de 2016 yıllarında Antalyaspor’un kasasından çıkan menajerlik komisyon ücreti 20 milyon liranın üzerindedir. Bunu da Kulüp Derneği Başkanı Nafız Tanır bilmesine rağmen saklayıp, farklı beyanatlar vermektedir.

Gültekin Gencer’in son basın toplantısında Nafiz Tanır ile birlikte kurguladıkları mizansendir. Birlikte hazırlamışlardır. Amaçları Nafiz Tanır’ın Dernek başkanı olarak kalmasıdır. İki isim geride kalan 3 yılda ekomomik olarakta güçlenmiştir. Kısa sürede yeni yönetimin aleyhine örgütlemeler yapıp maçlarda bağırtacaklar ve kaos yaratmak isteyeceklerdir. Bunu da şimdiden başlamışlardır. Amaçları tekrar Antalyaspor ele geçirmektir.

“Nafız Tanır Beni ve camiayı kandırdı, örnekler …”

Daha önce kongrede ve çeşitli ortamlarda özellikle Nafız Tanır tarafından kandırıldığımı dile getirmiştim. Sizlere nasıl kandırıldığım ile ilgili bir kaç örnek vereceğim;

Eto’o transferinde Sn. Gültekin Gencer hem Dernek hem de Vakıf yöneticilerin yer aldığı ortak toplantıda “Eto’o için 1 kuruş bile kulübün kasasından para çıkmayacak, menajerlik ücretide her yıl oynarsa taksitler halinde ödenecek” demişti. Ancak menajerlik ücreti 1 milyon senet ve nakit olarak verildiği ortaya çıkmıştı. Bu paranın 400 bin eurosu Eto’o’nun gerçek yabancı menajerine geri kalan 600 bin euroluk kısmı Metin Korkmaz’ın birlikte iş yaptığı menajere verilmiştir. Nafız Tanır ise buna seyirci kalmıştır. Şahidi o günkü toplantıda yer alan yöneticilerdir.

Vakıf Başkanlığım zamanında Nafız Tanır’a : “Ankara’da bir bayan avukata Antalyaspor’dan paralar ödeniyormuş” diye sordum. “Antalyaspor’un yüksek menfaati” diyerek verdi. Meğerse kendilerinin özel dosyaları takip ediliyormuş. Kandırıldım.

Aisati transferinde 100 bin euro kaybolduğu bilgisi geldi. Nafız Tanır’a “Nedir bu?” diye sordum. Cevabı : “Olur böyle şeyler, satışı için gerekliydi” şeklinde oldu. Kandırıldım

Gültekin Gencer ve şirketlerinin Antalyaspor’un paralarını alıp kullandığını duydum. Nedir diye sordum Nafız Tanır’a : “Merak etme” diyerek cevap verdi. Kandırıldım.

Antalyaspor A.Ş’den şahsım adına 100 bin euro para çıkışı olduğunu tespit ettim. Muhasebeci Mehmet Çelik bizzat getirdi verdi bana. Yanlış olmuştur dedim evrağı iade ettim. Sonradan araştırdım evrağı tekrar geri istedim ancak verilmedi. Saklandı. Kandırıldım.

Semih Şentürk, Erman Kılıç ve bir çok transferde yaşanan çirkin menajerlik ilişkilerini, 3 liraya imza atacak futbolcular kirli pazarlıklar sonunda 5 liraya imza attıklarını, kabul etmeyenlere Antalyaspor’a transfer edilmediğini Nafız Tanır’a defalarca bahsettim ama kandırıldım.

Yusuf Şimşek’in 3 yıllık imzasında Metin Korkmaz’a 450 bin lira menajerlik parası veriliyormuş dedim. Nafız Tanır ise Bilmiyorum, araştırayım bakayım diyip geçiştirdi. Kandırıldım.

Nafız Tanır, önceki sezon Playoff’tan Süper Lig’e çıktıktan sonraki kongrenin hemen akabinde bu tür olayları, kirli ilişkileri “Kamuoyun değil, Gültekin, sen ve ben konuşup aramızda halledelim” diyerek bir nevi ortaklığı davet etti. Kabul etmedim.

Nafız Tanır, aynı kongre öncesinde Mehmet Aygün, adaylığını açıklayınca “Buna bir yatırımcı gözüyle bak. Seçime girerse seçilemeyeceğinden endişe ediyor. Antalyaspor için fırsat olabilir değerlendir gerekirse beraber gidelim konuşalım dediğim zaman “Ayağımıza gelsin müracaat etsin” diyerek dışlayarak Gültekin Gencer’in göreve devam etmesi için elinden gelen mücadeleyi vermiştir.

Maalesef bu tür bilgileri Nafız Tanır’a söyledikten sonra yapması gereken araştırıp kulübün menfaatini korumak olmasıyken kulüpte köstebek arayışını girmeye çalışmış, gerçeklerin gün yüzüne çıkmasına engellemek istemiştir.”