Ali Şafak Öztürk Basın Toplantısı Yaptı

Antalyaspor’da Cihan Bulut’un dün görevi devrettiği Ali Şafak Öztürk, bugün bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Ali Şafak Öztürk Basın Toplantısı Yaptı
1 Eylül 2018 14:55

Antalyaspor’da Cihan Bulut’un dün görevi devrettiği Ali Şafak Öztürk, bugün Hasan Subaşı Tesisleri’nde bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Yaklaşık bir hafta önce Antalyaspor Yönetim Kurulu’nun görevi bırakma kararı almasıyla beraber, kendisinin yeniden göreve gelmesi konusunda bir beklenti olduğunu söyleyen Ali Şafak Öztürk, sözlerine “Bu beklentiye kayıtsız kalmadım ve yeniden Yönetim Kurulu Başkanı oldum.” diyerek başladı.

Daha önce göreve geldiklerinde finansal yapısı darmadağın olmuş, kağıt üstünde 80-90 görünse de reel borcu 200 Milyon TL’ye varan, yalnızca Federasyon değil stat gelirleri de temlikli bir kulüple karşılaştıklarını aktaran Ali Şafak Öztürk, kendi finansmanlarını yaratarak kendi kefaletleriyle kredi çektiklerini, bu krediyi de zamana yayarak uygun faiz oranlarıyla yapılandırarak üstlerine aldıklarını ve bundan sonraki süreçte de finansmanı devam ettirerek o kadar sıkıntı içinde Antalyaspor tarihinin en başarılı sezonunu yaşattıklarını söyledi.

ÖZellikle bazı dönemlerde Antalyaspor’u bu hale getirenin kendileri olduğu algısı yaratıldığını ifade eden Başkan Öztürk, “Finansal yapı ortada. Bir Nasri, Menez transferinin kulübe zarar 3-4 milyon Euro civarındadır. Bu mu batırdı kulübü? Daha önceki başkanın Enguene’den kulübü uğrattığı zarar bundan daha fazladır. Bizim yaptığımız transferler, ilk yıl maaşlarla birlikte 50 Milyon TL ödemesi olan bir yatırımdı. Boşa giden para değildi. İstenilse Cihan Bulut yönetimi tarafından kârlı bile çıkılabilecek bir yapı vardı. Maicon için Trabzonspor, Vainqueur için Galatasaray teklifte bulundu. Djourou için 2 Milyon Euro önerdiler. Sandro, 3.2 Milyon Euro bedelle Genoa’ya gitti. Tabii bu geçmiş yönetimin kararıdır, gitmek istedikleri yol bu oldu. Kulübün ligde kalmasını sağladılar.” dedi.

Sportif yönden daha önceki dönemde çok gereksiz zaman kayıpları yaşadıklarına dikkat çeken Ali Şafak Öztürk, “Herkesin üst kimliğinin Antalyaspor olması lazım. Amaç, Antalyaspor’un başarılı olması. Bu kulübün iyiliği için beraber olmamız lazım. Ciddi şekilde kenetlenmiş bir Antalyaspor yapısı var. Bizi güzel günler bekliyor. Bunun için elimizden geleni yapacağız. Özellikle bir finansal altyapı oluşturmadıkça, hedefe gitmek istemiyorum. Antalyaspor’a rakamsal ve sistematik olarak doğru şekilde gelir getirecek benzin istasyonu, moloz işi gibi projeler olacak. Kemer sıkma politikası uygulayacağız. Geçmiş hatalarımızdan ders çıkartacağız, kademe kademe ilerleyeceğiz, daha planlı gideceğiz, kulübü daha profesyonel ve daha kurumsal hale getireceğiz, iyi işleyen bir kulüp haline geleceğiz. Antalyaspor’u İstanbul kulüpleriyle rekabet eden, Avrupa’ya oynayan bir kulüp haline getireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Özellikle kulübü karıştırmak isteyenlere de seslenen Öztürk, “En iyi olduğumuz dönemde bile içeriden karıştırmak isteyenler oluyor. Her hafta aynı haberler servis edildi. İçimizden de dışımızdan da sabote etmeye çalışan insanlar var. Üst kimlik, Antalyaspor kimliği olmalı. Hiç kimsenin birbirinin altını oymaması çok önemli olacaktır. Biz bu kulübün hakkını yedirmedik, bu kulübü en güzel şekilde en güçlü hale getirmek istiyoruz. Bze köstek olmak istenlerle de savaşırız.” şeklinde konuştu.