Altad Onursal Başkanından Kalpar’a Sert Tepki

Altad Onursal Başkanından Kalpar’a Sert Tepki
29 Mayıs 2015 14:04

Hüseyin Kalpar’ın dün maç sonu yaptığı talihsiz açıklamanın ardından Kalpar’a en sert tepki ALTAD Onursal Başkanı ve Alanyaspor taraftarları arasından en sevilen isimlerden birisi olan Uğur Veysel Okşar’dan geldi.

Okşar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Bir maç sonucuna bakarak takım hakkında konuşmak abesle iştigaldir. Her zaman söylediğimiz gibi Başkan, yönetim ve futbolcular saygıyı hak ediyor. Sadece bugün değil, her gün buna vurgu yaptık. Bunları yaparken kıstasımız, her zaman duruş gösterenlere ve kurumsallaşma yoluna gidenlere destek içindi. Bunları yaparken hiçbir zaman saha sonuıçlarına bakmadık. Kesin bildiğimiz şey, Alanyaspor camiası, demeçleri, duruşu ve futbolcu kadro yapısı ile diğer takımlardan farklıydı. Bu sezon başında da “Ligden düşer, lige tutunsa iyidir” yorumlarından sonra playoff maçlarına kalması tarihi bir başarıdır.

İk maç beklenmedik bir sonuç alınmış olabilir ama yarış devam ederken teknik direktörün maç sonu açıklaması bu camianın duruşuna yakışmadı. Gereği yapılmalıdır. Savaş devam ederken, eğer komutan askerlerine ‘Bu iş bitti, karşı tarafın kazanmasını can-ı gönülden istiyorum’ demesi o askerleri ne hale getirecek acaba? Sayın Kalpar’ın bu açıklaması n camiaya ne de taraftara yakışmıştır. Bu ne demektir sayın Kalpar? Alanyaspor camiası tüm katmanları ile saygı duyulan bir takımdır. İkinci maç biter, rakibe başarılar dilenir ama daha maç oynanamamışken futbolcuları motive etmek yerine bu sözleri kullanırsan  o futbolcuların ruh halini düşünmek bile istemiyorum.

Ama ben bu açıklamasını bekliyordum. Zira bu başarıyı, Yönetim ve futbolcuları bir kenara bırakarak hocaya bağlayanlar, hocayı kendinden geçirmiş. Geldiğ igünden beri bi kez bile taraftara teşekkür etmeyen, yenildiği zaman üstü kapalı gönderme yapan kişiden farklı bir şey beklemiyordum. Bu kadar tecrübeli birisinden bunları duymak bu camiaya yakışmadı. Takım başarılı mı ? Evet başarılıdır. Ama başarılı diye duruşumuzdan ödün verirsek, o gün çöküşün başlangıcı olur. Centilmenlikte de bir sınır vardır. Rakibi tebrik et ama daha yarış bitmeden finale çıkacka takımı işaret edersen herkes sussa da ben konuşurum. Bu açıklamayı bu şehir kaldırmaz. Ayrıca ben bu açıklamayı centilmen bir açıklama olarak bakmıyorum. Bu açıklama, Alanyaspor’u her koşulda zor durumda bırakacaktır. Her şeyi bir kenara bırak, kendi camiana ihanettir bu. Bu yüzden gereği acilen yapılmalıdır. Alanyaspor taraftarı her şeyi görüyor. Bu yönetimi ve takımı da alkışlayacaktır. Tek isteğim hocanın bu açıklamasını gören futbolcularımızın pazartesi günü ‘Öldürmeyen Acı Güçlendirir’ sözünü yerine getirmeleridir.

Açıklamasını bu şekilde noktalayan Okşar, ayrıca Hüseyin Kalpar’ın da istifasını istediğini belirtti.