Aksi Bir Durumu Düşünmek İstemiyorum

Levent Sağlam yazdı…

Aksi Bir Durumu Düşünmek İstemiyorum
25 Ocak 2022 08:26

Taraftara çağrı yapmak, maça davet etmek demek, bilet fiyatlarını düşük tutmak güzel. İyi de sahadaki takımın galip gelmek adına ne yaptığına da bakmak gerekir.

Siz, taraftarı sorun etmeyin. Onlar her zaman olduğu gibi takımının arkasında durmasını iyi bilir. Geriye dönüp şöyle bir 2017-2018 sezonuna bakmanız yeterli olur. Özellikle 6 Mayıs’ta Ankara’da oynanan Gençlerbirliği maçına…  Ligin 32. haftasında oynanan o maçta nasıl bir final oynandığına, o inancı gösteren takım ve taraftara bakın.

Pazar günü sahada bu maçı mutlaka almak ve lig arasına daha rahat girmek gerektiğini düşünen bir takım yoktu. Bu inançta olan bir takım zaten daha ilk on beş dakikada veya ilk yarıda istediğini alır, sonrasında tabiri caizse sazı eline alırdı. Yani araya bir tane sıkıştırıp oyunun kontrolünü elinde tutar ve maçı da bitirirdi. Maalesef pazar günü izlediğimiz Antalyaspor, kendisi için adeta bir final niteliği taşıyan Gaziantepspor karşısında bu ruh ve inancı taşımıyordu.

Maçın ilk yarısında Antalyaspor bir şeyler yapma çabasında olsa da maçın ikinci yarısında tamamen oyunun kontrolü Gaziantepspor’un elindeydi.

Bu maç özelinde ve daha önceki karşılaşmalarda olduğu gibi yine teknik ekip ve Nuri Şahin’in bu maçta da yaptığı bariz hatalar bir kez daha göze çarptı. Hele 57. ve 67. dakikalar arasındaki 10 dakika var ki… Tamamen düşündürücüydü. Dakika 57’de oyuna Gökdeniz’i alan Nuri Şahin, Haji’yi oyundan aldı. Mehmedi’yi Haji’nin yerine koyan Nuri Şahin, Mehmedi’nin yerine Gökdeniz’i koydu. Ta ki dakika 67’de Mehmedi-Crivelli değişikliğine kadar… Bu değişikliklerle birlikte Antalyaspor 10 dakika santrforsuz oynadı. Peki bunun nedeni neydi? Neden bir hoca kulübesinde bir santrfor varken böyle bir çözüm üretmişti ki? Hangi hoca normal şartlarda bir santrforunu 57. dakikada oyun dışına alır? Demek ki bu oyuncular, bu kadro yetersiz ve transferler hatalı. Yani olmuyor. Yaptığınız her hatalı transferden sonra bu kulübe transfer yasağı ya da transfer engeli geliyor ve yaptığınız her hatanın bu kulübe maliyeti yüksek oluyor. Geçmişte de bunların örnekleri mevcutken ve başarısız transferler yapılmışken, artık bu işler başkalarına bırakmalıdır.

Ligin 23. haftasından sonra yaklaşık iki haftalık bir araya girildi. Bu süreci iyi kullanmak gerekir. Eğer var ise takım olgusunu bozan futbolcular ve teknik ekibin işine karışan yöneticiler uyarılmalı, ileride sancılı günler yaşamamak için gerekenler yapılmalıdır. Gerek teknik ekip gerekse yönetimin takıma pozitif olarak dokunup bu takıma yukarılara doğru bir ivme kazandırması gerekir ki rahat bir süreç yaşayalım.

Aksi bir durumu düşünmek bile istemiyorum.