Acil Galibiyet Şart

Çok daha fazlasını yapmalıyız puan veya puanlar için …

Acil Galibiyet Şart
27 Eylül 2016 08:38

Yine galip gelemedik maalesef. Bana kimse demesin “Akhisar zor bir ekip.” diye. Bu ligde kolay rakip yok artık. Bir galibiyete dünyanın paraları dönüyor bu ligde. Kurtlar vadisi burası. Barınmak için galibiyetler almak, kasanızı doldurmak gerekli ve biz bu sezon maalesef galibiyet alamadık. Alamadığımız her galibiyet de kasamıza giremeyen para demek. Bu da maddi olarak oldukça kötü bir durum. Kaba tabir ile; çorba kaynamazsa çocuklar aç kalır, belli bir müddet aç kaldıktan sonra da huzursuzluk çıkarmaya başlarlar.

Aslında kötü oynadık demem haksızlık olur. Maçta galibiyeti gerçekten isteyen taraf bizdik. Galibiyet için herşeyi yaptık ama en önemli şeyi yapamadık; gol atamadık. Bazı pozisyonlarda gol ile burun buruna geldik ama olmadı. Yalız atamadık vs demenin gereği yok. Maç sonunda tabelada yazan tek gerçektir. İyi oynamak maalesef bu ligde barınmak için geçerli bir neden değil.

Takımın isteği, arzusu gerçekten keyif vericiydi. İlerleyen dönemde bunu tabelaya yansıtmamız gerekiyor artık. Yansıtmamız gerekiyor diyorum da gelecek üç maçımızın iki tanesi deplasmanda Galatasaray ve Beşiktaş ile. Bu sezon Galatasaray’a ilk mağlubiyetini tattırabilir miyiz? Beşiktaş’a Vodafone Arena’da ilk mağlubiyetini tattırabilir miyiz? İhtimaller dahilinde bütün bunlar olabilir lakin ligin başından beri oynanan oyun kesinlikle yetersiz. Beşiktaş ve Galatasaray’ın maçlarını da izliyorum ve maalesef içimde bir yanma oluşuyor bizim maçlarla ilgili düşününce. Çok daha fazlasını yapmalıyız puan veya puanlar için. Tabii ki ligin en kötü oyununu oynamıyoruz. Bizden çok daha kötüleri var. Ama dediğim gibi, performansımız kesinlikle yetersiz şu an için.

Camia içinde Morais’in gönderilmesi iyice dillendirilmeye başlandı. Morais’den yana olanlar da var gönderilmesi tarafında olanlar da var. Ben şahsen kesinlikle Morais’in kalmasından yanayım. Hatta şöyle söyleyeyim ki yapılabiliyorsa 10 yıllık anlaşma yapılması bile benim gözümde çok iyi bir iş olacaktır. Morais sadece her teknik adamın dönem dönem yaşadığı gibi şanssız bir dönemden geçiyor ve bence bizler taraftar olarak ona biraz daha şans verip yanında olduğumuzu hissettirmeliyiz. Bence Morais biraz daha bunu hak ediyor ve kredisi olmalı.

Taraftar açısından bakacak olursak şehir yine ilgisiz kalmaya başladı. Taraftar grupları üzerine düşeni fazlası ile yapıyor zaten. Ama diğer tribünlerdeki boşlukları görmek can sıkıcı gerçekten. Başarıya odaklı bir taraftar profili var sanki. Bu çok can sıkıcı gerçekten. Kemikleşmiş bir profil oluşmalı artık diğer tribünlerde.