07 Gençlik’ten Ceza Açıklaması

Antalyaspor taraftar gruplarından 07 Gençlik, PFDK tarafından verilen cezaya ilişkin açıklama yaptı….

07 Gençlik’ten Ceza Açıklaması
9 Mart 2018 10:48

Antalyaspor taraftar gruplarından 07 Gençlik,  PFDK tarafından verilen cezaya ilişkin açıklama yaptı.

PFDK tarafından dün açıklanan karara göre, Sivasspor maçında “çirkin ve kötü tezahürat” sebebiyle Kuzey Kale Arkası Alt C Blok’a Bursaspor maçı için bloke gelmişti.

07 Gençlik, yaptığı açıklamada grup olarak tribünlerde küfürü bitiren ilk taraftar grubu olmanın kıvancını yaşarken, TFF tarafından hedef alındıklarını belirtirken, en küçük bir küfür dahi olmayan Sivasspor mücadelesinde anlam verilemeyen şekilde yapılan haksızlıkların kendilerini üzdüğünü açıkladı.

Antalyaspor’un desteğe ihtiyacı olduğu bu zor zamanda bu cezanın artniyetli olduğunu belirten taraftar grubu, bu haksızlığın derhal düzeltilmesi ve bu yanlıştan geri dönülerek, taraftarlara haklarının geri verilmesi çağrısında bulundu.

07 Gençlik’in açıklaması şu şekilde:

Türkiye tribünlerinde küfürü ilk bitiren taraftar grubu olmanın kıvancını yaşıyorken. Federasyon tarafından hedef alındığımızı düşünüyoruz.
Hiçbir şekilde en küçük bir küfür dahi olmayan Sivasspor maçında Kuzey Kale arkası C blokta bulunan taraftarlarımızın passolig kartları bloke olmuştur.
Bahsi geçen maçta takımımız ağır bir hezimet almasına rağmen tribünlere çağırarak kendilerini alkışladık. Anlam veremediğimiz şekilde yapılan haksızlıklar bizleri derinden üzmektedir.

Takımımızın desteğe ihtiyacı olduğu bu zor zamanlarda bizlerin ceza almasında bir art niyet olduğunu düşünüyoruz. Nitekim hiç küfür etmediğimiz fair play içinde geçen bir maçta böyle bir cezanın verilmesinin başka bir açıklaması yoktur.

Bizler ve genç kardeşlerimiz duruşumuzdan asla ödün vermedik ve küfür etmeme konusunda fikir birliği yaptık. Ancak almış olduğumuz bu cezalar bizleri yıpratıyor ve doğru yolda ilerlerken bu şekilde yanlışların olmasıda art niyetli kişilerin ekmeğine yağ sürüyor.

Tüm iyi niyeti ile amacı sadece takımını desteklemek olan Antalyaspor taraftarlarına yapılan bu haksızlığın derhal düzeltilmesini ve bu yanlıştan geri dönülerek, zor günler geçiren Antalyasporumuza destek verme amacında olan taraftarlara haklarının geri verilmesini talep ediyoruz. Unutmayın bir insanı kaybetmek çok basit ve kolay geri kazanmakta bir hayli zordur!