07 Gençlik Kuralsız Scooter’a Dur Diyor

07 Gençlik Kuralsız Scooter’a Dur Diyor
25 Ekim 2022 19:56

07 Gençlik Antalyaspor Taraftarları Derneği, Antalya’da meydana gelen scooter kazasının ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada elektrikli scooter yönetmeliğini bir an önce değiştirmesi gerektiği çağrısında bulundu.

Yaptıkları açıklamada scooter kullanımının 9 önemli kurala bağlanmasını talep eden taraftar grubu, kuralları olmayan scooter kullanımının ranta ve ölüm makinesine dönüşeceğini belirtti.

07 Gençlik tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

Öncelikle geçtiğimiz günlerde aramızdan ayrılan kardeşlerimiz Mahmut Yağız BALCI ve Ada KAYAHAN’a Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

SCOOTER kolaylık ise kuralları olmalı, kuralsız olan her kolaylık ranta ve ölüm makinesine dönüşür. O yüzden en başta doğanın gereği kanı yerinde durmayan gençlerimiz için ŞEHRİNİN SEVDALISI 07 GENÇLİK bir bildiri ile KURALSIZ SCOOTERA DUR DİYOR!!!

1-) Akşam saat 19:00’dan sonra 07:00’dan önce scooterlar ana caddelerde yasak olmalıdır.

2-) Scooterlar kasklarıyla kiralanabilmeli.

3-) En sıkı denetimler yapılarak, asla iki kişi binilmesine müsade edilmemeli.

4-) Kesinlikle şehir trafik komisyonu tarafından kullanılabilecek yerleri belirlenmeli, bunun dışındaki tehlike arz edecek yerlerde yasak olmalı.

5-) Bisiklet yolu olmayan yerlerde kesinlikle sürülmesi yasak olmalıdır.

6-) 16 yaş altı gençlerimizin kullanması kesinlikle yasaklanmalı, 16-18 yaş arası gençlerimizin ise ailenin izni ile scooter aplikasyonuna üye olunabilmelidir.

7-) Kiralanmasına izin verilen tüm scooterların aynı araçlarda olduğu gibi ama daha sık altı ayda bir trafik muayenesinden geçmeli fren, kasa ve motor aksamları incelenmelidir.

😎 Araç trafiğinin yoğun olduğu bölgelere scooter çıkabilir uyarı levhaları konulmalıdır.

9-) Kiralanacak olan Scooter’ların maksimum hızları 12KM/H ile sabitlenmelidir

 

ETİKETLER: ,