Sene 1995

20 Ekim 2015 09:33
Bursaspor Intertoto kupasında Baliçli, Ercümentli, Mususili kadrosuyla fırtına gibi esiyor. Ligin ilk maçında Avrupa’daki performansının havasıyla Antalya’ya geliyor, tabii peşinden de taraftarı. Biz ise ligin yenilerinden sayılırız. İlk senede zar zor ligde kaldıktan sonra ikinci senede mütevazı kadromuzla var olma  savaşı veriyoruz.
O gün Bülent Sevlü’nün muhteşem performansıyla Bursaspor’u resmen darmadağın ediyoruz. Maç öncesi olaylarıyla da iki takım tribünleri arasında büyük bir husumetin ilk adımları atılıyor. Sonrasında internetin de  yavaş yavaş hayatımıza girmesiyle oradan devam eden atışmalar, karşılıklı gelinen gidilen deplasmanlar, kavgalarla gürültülerle bir 10-15 sene yaşıyoruz.
Benim büyüklerim ve akranlarım bu seneleri çok iyi hatırlar. Bizim için Bursaspor maçlarının önemi bir başkadır. O günlerden bugüne iki şehrin sokaklarında rahatça gezen deplasman taraftarlarının olacağını bırakın görmek, hayal etmesi bile zordu.
Kavganın, şiddetin kimseye bir yararı olmadığını insan yaş ilerledikçe anlıyor. Şimdiki tablo umarım gelecekte de devam eder.
Bunu anlatmamın sebebi Bursaspor deplasmanından alınan galibiyetin 3 puandan çok daha fazla bir anlamı olduğunu belirtmekti.
Yusuf Şimşek’in kurduğu kadro tartışılır ama oynattığı futbol ve verdiği taktikten dolayı tebrik ederim. Sahada bunu harfiyen uygulayan futbolcu arkadaşlarımız da ayrıyeten tebriği hak ediyorlar.
İki önemli konuya ayrı paragraflar açmak istiyorum. Öncelikle Samuel Eto’o için birkaç cümle kurmak istiyorum. Üç yıllık anlaşması var. Sonuna kadar burada olur veya olmaz bunu bilemeyiz ama onu çıplak gözle izleme imkânı bulduğumuz için çok şanslıyız. Bunun hep beraber keyfini çıkaralım.
Diğer bir paragraf da büyük Antalyaspor taraftarına… Bursaspor deplasmanına eşinden, dostundan, sevdiğinden ayrı kalmak uğruna giden, orada armayı temsil eden, ekranları başında bize yaptıkları tezahüratlarla seslerini duyuran bütün dava arkadaşlarıma tek tek helal olsun diyorum. Bu kulüp takımını karşılıksız seven bu insanlarla sonsuza kadar ayakta kalacaktır.