Akıncıoğlu: “Biz Taraf Olmayız”

Hasan Akıncıoğlu, Türkiye Kupası final maçında yaşanan seyirci sayısı tartışmasıyla ilgili konuştu.

Akıncıoğlu: “Biz Taraf Olmayız”
22 Mayıs 2021 10:14

Antalyaspor Başkanı Mustafa Yılmaz’ın TFF’ye yönelik eleştirilerinin haksız olduğunu belirten Hasan Akıncıoğlu, Mustafa Yılmaz’ın stat kapılarının kontrolünün federasyonda olduğunu zannettiğini ancak böyle bir şeyin olmadığını söyledi.

Federasyonun oyunu organize eden kurum olduğunu kaydeden Akıncıoğlu, “Federasyon kolluk kuvveti değil. Bu müsabaka için belli sayıda seyircinin stadyuma alınmasına karar verildi. Önce her iki takım için ayrı ayrı 250 taraftarın maçı izlemesi kararlaştırıldı. Fakat kulüp yönetimlerinin talebi üzerine bu rakam 480’e çıkarıldı. Tabii takımlara verilen seyirci hakkının dışında sponsorun, yayıncı kuruluşun, stadın hak sahibi olan Göztepe’nin de belli sayıda seyirci hakkı var” dedi.

TFF’nin giriş kapılarında bu işi denetleyen bir ekibinin bulunmadığını aktaran Hasan Akıncıoğlu, kontrol mekanizması kendilerinde olmadığını ve bunu yapanın kolluk kuvvetleri olduğunu ifade etti.

Fazla seyirci alındıysa bunun kontrolünü yapacak kurumun TFF olmadığını söyleyen Akıncıoğlu, “Ayrıca ek olarak verilen biletlerin hangi takımın taraftarına verileceğini bizim dikte etme gibi bir durumumuz da olamaz. Bilete sahip olan kişinin hangi takımı tuttuğunu biz bilemeyiz” diye konuştu.

Maçta Mustafa Yılmaz’ın gösterdiği tepki hakkında konuşan Akıncıoğlu, “Mustafa Bey bana ve Nihat Bey’e tepki gösterdi. Nihat Başkan durumu kendisine izah etmek istedi ancak başarılı olamadı” dedi.

Kendisine yapılan eleştirileri kabul etmediğini belirten Hasan Akıncıoğlu, “TFF yönetimindeyim, Antalyaspor’un eski başkanıyım ama bulunduğum kurum tarafsız olmamı gerektiriyor. Biz taraf olamayız. Taraf olursak adil yönetim yapamayız. Açıkçası konumum yanlış biçimde değerlendirdi” diye konuştu.

Tepkinin Antalyasporlu yöneticilerin organizasyon kurallarını bilmemesinden kaynaklandığını savunan Akıncıoğlu, Mustafa Yılmaz’ın daha sağduyulu davranması gerektiğini söyledi.