Antalyaspor Kupada Finali Hedefliyor

Antalyaspor, yarın oynanacak yarı final maçında galip gelerek 21 yıl sonra finale yükselmek istiyor.

Antalyaspor Kupada Finali Hedefliyor
16 Mart 2021 12:13

Kulüp tarihinde 13 maçlık yenilmezlik serisi ile bir ilke ulaşan ve 30. haftada aldığı mağlubiyetle yenilmezlik serisi sona eren Fraport TAV Antalyaspor, kupada ikinci kez final oynamak istiyor.

1999-2000 sezonunda kupada Yozgatspor, Bakırköyspor, Bursaspor ve Çanakkale Dardanelspor’u eleyerek adını finale yazdıran Antalyaspor, finalde Galatasaray’ın rakibi olmuştu. Diyarbakır Atatürk Stadyumu’nda oynanan mücadelenin 90 dakikalık süresi 2-2’lik eşitlikle sona ermişti. 94. dakikada 3-2 öne geçen Antalyaspor, uzatma dakikalarında kalesinde 3 gol görünce maçtan 5-3 mağlup ayrılmıştı.

Kırmızı-beyazlılar, bu sezon kupada 4. turda Pendikspor, 5. turda Boluspor, son 16 turunda Bursaspor ve çeyrek finalde DG Sivasspor’u elemeyi başararak Aytemiz Alanyaspor’un rakibi oldu. Rakip Aytemiz Alanyaspor ise sırasıyla Adanaspor, BB Erzurumspor ve Galatasaray‘ı mağlup etmeyi başardı. 

İki takım, yarın 20.45’te Antalya Stadyumu’nda oynayacakları maçla birlikte kupada dördüncü kez birbirlerine rakip olacak. Kupada oynanan üç maçta turuncu-yeşillilerin 2 galibiyeti bulunurken, Antalyaspor dördüncü maçta ilk galibiyetini arıyor.

Antalyaspor ile Aytemiz Alanyaspor geçen sezon da kupada yarı finalde karşılaşmıştı. Antalyaspor, rakibine 1-0 ve ilk maçı 1-0, ikinci maçı da 4-0 kaybederek final şansını yitirmişti.

Antalyaspor’da sakatlıkları süren Ufuk Akyol ve Doğukan Sinik dışında sakat ve cezalı oyuncu bulunmuyor.