Yüzücüler Dünya Arenasında Boy Gösterdi

Antalyasporlu yüzücüler, Dünya Serisi Açıksu Maraton Yüzme Müsabakaları’nda mücadele etti.

Yüzücüler Dünya Arenasında Boy Gösterdi
29 Ağustos 2021 09:13

Uluslararası Yüzme Federasyonu (FINA) 2021 Dünya Serisi Açıksu Maraton Yüzme Müsabakaları’nın 7. Ayağı Makedonya Ohri’de 28 Ağustos 2021 tarihinde gerçekleşti. Yarışmaya, Türkiye’nin yanı sıra Brezilya, Fransa, Almanya. Macaristan, İtalya, Makedonya, Hollanda, Rusya ve Amerika olmak üzere 10 ülkeden açık su maraton yüzme sporunda kendini dünya çapında kanıtlamış birçok ünlü sporcu katıldı. Organizasyona Antalyaspor’dan Sevim Eylül Süpürgeci ve Emir Batur Albayrak da katıldı.

Müsabakalara katılan en genç kafile olan Türkiye Açıksu Yüzme Milli Takımı kadrosunda yer alan Antalyasporlu sporcular, hem dünyaca ünlü ve güçlü sporcularla yarışarak tecrübe edindi hem de genç yaşlarına rağmen birinciler ile aralarındaki mesafelerin yaş ve tecrübelerine oranla önemli bir fark olmaması sebebiyle, bütün maraton yüzme milli takım sporcularında olduğu gibi, yüzücülerimiz Sevim Eylül Süpürgeci ve Emir Batur Albayrak için de ümit verici ve çok önemli bir deneyim oldu.

Sevim Eylül Süpürgeci (14 yaş) toplam 17 sporcunun katıldığı 10 kilometrelik yarışmada 11. olarak, yarışmayı birinci bitiren Anna Olasz’dan 11 dakika sonra tamamladı ve inanılmaz bir mücadele verdi.

Emir Batur Albayrak (14 yaş) ise 10 kilometrelik müsabakayı 1’inci tamamlayan Marc Antoine Olivier’in ardından 13 dakika sonra 22 sporcunun katıldığı yarışmada 18. oldu.