Yüzme Takımı Geleneği Bozmadı

Antalyaspor yüzme takımı, geleneği bozmayarak kürsüye ambargo koydu.

Yüzme Takımı Geleneği Bozmadı
10 Nisan 2023 11:23

Türkiye Bireysel Açık Su Kış Şampiyonası ve Milli Takım Seçme Müsabakaları Türkiye Yüzme Federasyonu himayesinde 6-9 Nisan 2023 tarihleri arasında Kocaeli’nde düzenlendi.

Gebze Olimpik Kapalı Yüzme Havuzunun ev sahipliği yaptığı yarışlara kalabalık bir ekip ile katılan Antalyaspor yüzme takımında kızlar kategorisinde yarışan Elvin Layra Gürdal, ilk gün kat edilen 7500 metre mesafede kazandığı Türkiye ikinciliği ile açılışı yaparken takım arkadaşı Alin Akan ise 10.000 metrede kazandığı ikincilik ile açılışı taçlandıran isim oldu.

İkinci gün yüzülen erkekler 5000 metre yarışında ise Antalyasporlu yüzücüler Mevlüt Efe Güler, Abdülaziz Oruç, Muhammed Eyüp Oya ve Boran Atasoy sırasıyla birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü olarak kazandıkları madalyalarla daha önceki senelerde olduğu gibi yine açık su’da kürsüyü rakiplerine kapattılar.

Son gün yüzülen 10.000 metre yarışında kulaç atan kırmızı beyazlı sporculardan Arda Demir Hülâgû, yarıştığı 18 yaş ve üzeri kategorisini şampiyon olarak tamamlarken; erkekler kategorisinde yarışan takım arkadaşları Emre Sarp Zeytinoğlu ve Ahmet Ege Güldağ ise kategorilerinde gösterdikleri performans sonucu İtalya’da düzenlenecek LEN Cup 2’de yarışacak açık su yüzme milli takımı kadrosunda yer almaya hak kazandılar.

Gebze’de katıldıkları yarışlarda geleneği bozmayarak kürsüye ambargo koyan Antalyaspor’un genç yüzücüleri hem kulüpler hem de milli takımlar düzeyinde katılacakları yeni müsabakalar için ara vermeden çalışmalarına devam ederken, büyükler kategorisi için potansiyellerini bir kez daha ortaya koymanın gururunu yaşıyor.