Genç Kulaçtan Manisa’da Duble Başarı

Manisa’da düzenlenen şampiyonada kulaç atan Zafer Yılmaz, iki Türkiye ikinciliği ile ayrıldı.

Genç Kulaçtan Manisa’da Duble Başarı
23 Temmuz 2024 15:54

Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Uzun Kulvar Yıldız, Genç ve Büyükler Bireysel Yüzme Şampiyonası, 20-23 Temmuz 2024 tarihleri arasında Manisa’da gerçekleştirildi. Bu önemli organizasyonda mücadele eden Antalyasporlu genç yüzücü Zafer Yılmaz, iki Türkiye ikinciliği elde ederek büyük bir başarıya imza attı.

Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde, Atatürk Olimpik Spor Kompleksi Yüzme Havuzu’nda yapılan şampiyonaya 33 ilden 146 kulüp katıldı. Toplamda 718 sporcunun yarıştığı organizasyonda, 266 kadın ve 452 erkek sporcu serbest, sırtüstü, kurbağalama, karışık ve kelebek kategorilerinde kıyasıya mücadele etti.

Antalyaspor yüzme takımı antrenörlerinden Özkan Cantürk eşliğinde yarışmalara katılan Zafer Yılmaz, şampiyonanın ikinci gününde 50 metre kelebek yarışını 28:92’lik derecesiyle tamamlayarak “13 Yaş Türkiye İkincisi” unvanını kazandı. Yılmaz, aynı gün 100 metre kelebek yarışında da 1:03:85’lik derece elde ederek ikinci sırayı alarak ikinci gümüş madalyasını boynuna taktı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.