Dolar 38,7370
Euro 43,5441
Altın 4.129,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Az Bulutlu
Antalya
26°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 23°C

Antalyasporlu Yüzücülerden Makedonya’da Milli Gurur

Antalyasporlu Yüzücülerden Makedonya’da Milli Gurur
30 Ağustos 2024 13:50

Milli takımlar düzeyinde düzenlenen Balkan Açık Su Yüzme Şampiyonası’nın 2024 ayağı, 28-29 Ağustos tarihlerinde Kuzey Makedonya’nın Ohrid kentinde gerçekleşti. Antalyaspor’un 11, 12 ve 13 yaş grubundan 7 sporcu ve 2 antrenör ile ülkemizi temsil ettiği şampiyonada, minik sporcular 4 Balkan Şampiyonluğu ve 1 Balkan Üçüncülüğü kazandı.

Antalyaspor yüzme takımı antrenörleri Özkan Cantürk ve Mevlüt Öztürk’ün de milli takım kafilesinde yer aldığı yarışmada, Lidya Erdoğan ve İrem Çağman’ın yer aldığı 4×1250 metre karışık bayrak takımı, 13 Yaş klasmanında “Balkan Şampiyonu” oldu. Taha Sade’nin bulunduğu 12 Yaş bayrak takımı da aynı mesafede bir Balkan Şampiyonluğu daha kazandı. Deniz Pekşen’in yer aldığı karışık bayrak milli takımımız ise 4×1250 metrede üçüncü olarak bronz madalya aldı.

Ferdi yarışlarda, Lidya Erdoğan 3750 metre mesafede altın madalya kazanırken, Deniz Pekşen beşinci, Osman Ayaz Türker ise sekizinci oldu. Taha Sade, 2500 metre yarışında dördüncü sırayı alırken, Çağatay Dinçer beşinci ve Beren Ece yedinci olarak dereceye girdiler.