Antalyasporlu Yüzücülerden Makedonya’da Milli Gurur

Antalyasporlu Yüzücülerden Makedonya’da Milli Gurur
30 Ağustos 2024 13:50

Milli takımlar düzeyinde düzenlenen Balkan Açık Su Yüzme Şampiyonası’nın 2024 ayağı, 28-29 Ağustos tarihlerinde Kuzey Makedonya’nın Ohrid kentinde gerçekleşti. Antalyaspor’un 11, 12 ve 13 yaş grubundan 7 sporcu ve 2 antrenör ile ülkemizi temsil ettiği şampiyonada, minik sporcular 4 Balkan Şampiyonluğu ve 1 Balkan Üçüncülüğü kazandı.

Antalyaspor yüzme takımı antrenörleri Özkan Cantürk ve Mevlüt Öztürk’ün de milli takım kafilesinde yer aldığı yarışmada, Lidya Erdoğan ve İrem Çağman’ın yer aldığı 4×1250 metre karışık bayrak takımı, 13 Yaş klasmanında “Balkan Şampiyonu” oldu. Taha Sade’nin bulunduğu 12 Yaş bayrak takımı da aynı mesafede bir Balkan Şampiyonluğu daha kazandı. Deniz Pekşen’in yer aldığı karışık bayrak milli takımımız ise 4×1250 metrede üçüncü olarak bronz madalya aldı.

Ferdi yarışlarda, Lidya Erdoğan 3750 metre mesafede altın madalya kazanırken, Deniz Pekşen beşinci, Osman Ayaz Türker ise sekizinci oldu. Taha Sade, 2500 metre yarışında dördüncü sırayı alırken, Çağatay Dinçer beşinci ve Beren Ece yedinci olarak dereceye girdiler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.