Antalyasporlu Sporculardan Uluslararası Başarılar

International Swimming Tournament Grand Prix Burgas 2024’te yarışan Antalyasporlu milli yüzücüler önemli başarılar elde etti.

Antalyasporlu Sporculardan Uluslararası Başarılar
27 Mayıs 2024 14:52

International Swimming Tournament Grand Prix Burgas 2024 yüzme yarışları 24-26 Mayıs 2024 tarihlerinde Bulgaristan’ın ev sahipliğinde gerçekleşti. World Aquatics tarafından düzenlenen ve ülkelerin “Federasyon Karması” olarak katıldıkları organizasyonda milli takımımızda görev alan Antalyaspor yüzme takımı antrenörü Özkan Cantürk ile birlikte yarışan Antalyasporlu milli yüzücüler İrem Çağman ve Lidya Erdoğan önemli başarılar elde ettiler.

Bulgaristan’ın Karadeniz kıyısında yer alan şehri Burgaz’da çeşitli ülkelerin katılımı ile düzenlenen organizasyonun ilk günü havuza giren Antalyasporlu milli yüzücülerden İrem Çağman, 400 metre karışık ve 800 metre serbest yarışlarında sırasıyla birinci ve ikinci olarak yarışlara harika bir başlangıç yaptı. İrem’in hem 13-14 yaş kategorisinde hem de açık yaş kategorisinde ayrı ayrı ikinci olduğu 800 metre yarışında yarışan bir diğer yüzücümüz Lidya Erdoğan ise dördüncülük elde etti.

İkinci gün 400 metrede serbest kategorisinde yarışan İrem Çağman ilk gün gösterdiği form durumunu sürdürerek birinci oldu ve ikinci altın madalyasını kazandı. Çağman, aynı gün katıldığı 200 metre karışık yarışında da üçüncü olarak bu başarısını perçinledi. 400 metre yarışında kulaç atan takım arkadaşı Lidya Erdoğan ise yarışların ikinci gününde ikinci dördüncülüğünü elde etti.

Organizasyonun üçüncü ve son günü 200 metre mesafe için tekrar havuza giren Lidya Erdoğan, burada bir dördüncülük daha elde ederek toplamda 3 adet dördüncülük ile Burgaz’dan ayrılırken katıldığı yarışlarda etkili bir performans ortaya koyan İrem Çağman ise 2 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalya kazanarak organizasyonun dikkat çeken ismi oldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.