Açık Su Yüzme Yarışı 9 Eylül’de Düzenlenecek

Antalyaspor Yaz Kupası etkinlikleri çerçevesinde gerçekleşecek Açık Su Yüzme Yarışı, bu yıl 9 Eylül’de gerçekleşecek.

Açık Su Yüzme Yarışı 9 Eylül’de Düzenlenecek
5 Eylül 2018 19:12

Muratpaşa Belediyesi işbirliğiyle Antalyaspor Kulübü Derneği tarafından organize edilen ve Antalya’da yüzme sporuna büyük katkılar veren Süleyman Erol adına düzenlenecek olan Açık Su Yüzme Yarışı, bu yıl 9 Eylül’de gerçekleşecek.

ATSO, Deniz Ticaret Odası, Türkiye Yüzme Federasyonu, TSYD Antalya Şubesi, Ceysu, GM Teknik Prodüksiyon, Antalya Gazozu ve Antalya Reçelcisi’nin destekleriyle bu yıl “Su Çok Güzel, Sen de Gel Yüz” sloganıyla üçüncü kez gerçekleştirilecek olan yarışın tanıtım toplantısı bugün Erdal İnönü Parkı’nda düzenlendi.

Antalyaspor Kulübü Derneği Başkanı Nafiz Tanır, ilki üç yıl önce yapılan yarışın Antalya’nın ulusal ve uluslararası tanıtımına katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirildiğini söyledi. Başkan Nafiz Tanır, Yüzme Federasyonu tarafından da onaylanan yarışın ilerleyen yıllarda uluslararası bazda gerçekleşmesini istediklerini, bu yıl ise yarışa Antalya’da spora 1960-1970 yıllarında yoğun emek veren Süleyman Erol’un adını verdiklerini açıkladı.

Süleyman Erol Açık Su Yüzme Yarışı, pazar günü Erdal İnönü Plajı’nda saat 07.00’de başlayacak. 3 bin metre parkurundaki yarışın ardından 1500 metre yarışının startı verilecek. Günün son yarışına isteyen vatandaşlar da katılabilecek. Aynı plajda startı verilecek halk yarışı, saat 09.30’da başlayacak.

Yaklaşık 500 civarında yüzücünün katılmasının beklendiği yarışla ilgili detaylı bilgi, www.aciksuantalya.com  adresinden görüntülenebilecek.