Yeni Stadyum Tribün Eksiğiyle Açılacak

Yeni Stadyum Tribün Eksiğiyle Açılacak
6 Eylül 2015 11:41

Antalyaspor’un yeni mabedinin bitimine sayılı günler kala stadyuma dair açılış ve diğer detaylar da belli oldu.

Stadın proje müdürü Yaşar Aydın, yaptığı açıklamada yaklaşık 10 bin civarında koltuğun monte edildiğini belirtirken, stadyumun bir iki tribün eksik şekilde de olsa Kurban Bayramı sonrasındaki Medicana Sivasspor maçı ile hizmete gireceğini belirtti.

Aydın, stadyumun en büyük özelliklerinden birinin çatısına yerleştirilen 13 bin metrekarelik 1.4 megawatt gücündeki güneş enerjisi santralleri olduğunu söyledi.

Güneş enerjisi sisteminin yaklaşık bir ay önce tamamlandığını, işlemlerin ardından sistemin şehir şebekesine elektrik vereceğini anlatan Aydın, tam dairesel yapılan ve dört tarafından hava sirkülasyonu sağlanan stadın, Antalya’nın sıcak ve nemli havasına uygun olduğunu kaydetti.

Stadın tribünlerinin UEFA kriterlerine uygun şekilde oldukça dik yapıldığına değinen Aydın, bu nedenle tribünlerin seyir ve ambiyans açısından iyi olacağına işaret etti.

Koltuk montaj illemlerinin de hızla sürdüğünü ve tribünlerin de yaklaşık yüzde otuzuna  koltuk takıldığını aktaran Aydın, “Stadyumun inşaatını tamamladık. Son olarak koltukların yüzde 30’una yakını takıldı. Günde yaklaşık 700 koltuk monte ediyoruz. Hedefimiz stadı Kurban Bayramı’ndan sonra, Antalyaspor’un ilk iç saha maçına belki bir iki tribün eksik bir şekilde yetiştirmek. Çimde de 3 aydır bakım ve iyileştirme çalışmaları yapıyoruz. İlaçlama, gübreleme çalışmaları devam ediyor. Güney kale bölgesinde güneş görmeyen çime de suni ultraviyole cihazları ile ışık veriyoruz. Çimlerin daha güçlenmesi için bir aydır bölgede ışık takviyesi yapılıyor. Çimin üzerinde oluşan nemli havayı da dağıtmak için fanları kullanıyoruz. Günden güne daha iyi, güçlü bir çim zeminimiz oluşuyor.” dedi.

Antalyaspor’un yeni stadyuumu, 360 derece ve tam daire olarak inşa edildi. 16 bin metrekarelik çatının 5 bin metrekarelik bölümü çimlerin güneş alabilmesi için şeffaf yapıldı. 44 loca bulunan statta 8 bin metrekarelik ticari alan ile bin 200 araçlık otopark da yer alıyor.

Karşılıklı iki skorboardun yer aldığı stadın girişlerinde ve çıkışlarında, üst düzeyde güvenlik önlemleri olacak ve yüz tanıma kameraları bulunacak.