Yeni Stadyumda Elektrik Üretimi Başladı

Yeni Stadyumda Elektrik Üretimi Başladı
4 Ekim 2015 15:30

Antalyaspor’un yeni stadyumunun çatısındaki güneş panelleri, elektrik üretimine başladı.

Antalyaspor’un geçtiğimiz sene haziran ayında temeli atılan yeni stadyumunda inşaat çalışmaları ve koltuk montajları sona erdi. Soyunma odaları, yedek kulübeleri, skorboardu ve locaları da tamamlanan stadyumda çim sorunu da yapay güneş enerji sistemleriyle beraber çözülmeye başladı.

Yeni stadyumun çatısında yer alan güneş enerji panelleri, elektrik üretmeye başladı. Çatıda yer alan 1.4 Megawattlık enerji üretimine sahip güneş santrali, günde ortalama 11.200 kilowatt enerji üretiyor.

Türkiye’de enerji üreten ilk, üretim kapasitesi ile de spor kompleksleri bakımından Dünya’da en büyük olma özelliğine sahip yeni stadyumdaki güneş sistemi, aynı zamanda şehir şebekesine de enerji verecek.

Öte yandan Güney Tribünü önündeki bölgelerin yeterince güneş alamaması sebebiyle o bölgeye ışıklandırma ve havalandırma desteği uygulanmasının ardından sorunlu bölgedeki çimlerin de güçlenmeye başladığı belirtildi. Çimlerin iyileşme sürecinde aksilik yaşanmazsa, ligin dokuzuncu haftasındaki Beşiktaş maçı, Antalyaspor’Un yeni stadyumunda oynanacak.

Stadın proje müdürü Yaşar Aydın, yaptığı açıklamada Güney Tribünü önündeki sekiz metrekarelik çim alandaki sorunun giderilmek üzere olduğunu dile getirdi. Aydın, şunları söyledi:

Sorunlu bölgedeki çimler güçlenmeye başladı. Çime ekstra ışıklandırma ve havalandırma sistemi uygulayarak yoğun bakım işlemi yapıyoruz. Bir aksilik çıkmazsa stadyumdaki çim sorununun Beşiktaş maçına kadar bitmesini ve o mücadelenin bu stadyumda oynanmasını hedefliyoruz. Enerji üretimine de başladık. Güneş panellerinde üretilen elektrik, aynı zamanda şehir şebekesini de besliyor.