Yeni Yönetim Sınıfta Kaldı

Büyük Antalyaspor Derneği, yaptığı açıklamada yeni yönetimin sınıfta kaldığını belirtti …

Yeni Yönetim Sınıfta Kaldı
3 Ekim 2016 17:09

Büyük Antalyaspor Derneği, bir basın açıklaması yayınlayarak, Ali Şafak Öztürk yönetiminin sınıfta kaldığını belirtti.

Ali Şafak Öztürk ve yöneticileri Eto’o, sezon öncesi transferler ve şehirdeki futbol heyecanı konusunda eleştiren Büyük Antalyaspor Derneği, ayrıca Gencer yönetiminden yeni yönetime geçen bazı isim ve çalışanların halihazırda kulübe zarar verdiğini dile getirdi.

Basketbol şubesinin açılmasının sevindirici bir gelişme olduğunu fakat zamanlamasının yanlış olduğunu aktaran Büyük Antalyaspor Derneği, bu yanlışlıklar sebebiyle hentbol şubesinin üvey evlat muamelesi gördüğü kanatinde olduklarını aktardı.

Büyük Antalyaspor Derneği tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

Antalyasporumuzun 2016/2017 futbol sezonu 6. Haftası itibariyle puan cetvelinde bulunduğu konum bizleri tedirgin etmekle beraber tüm camiamızı üzüntüye sevk etmektedir.

 Bilindiği üzere 30 Haziran 2016 tarihinde yapılan Antalyaspor AŞ. Kongresinde göreve gelen sayın Ali Şafak ÖZTÜRK ve yönetimi geçen üç aylık süre zarfında bir önceki sezonun devamı olan teknik kadro ve futbolcuları lige tam hazırlayamamakla beraber eksik görülen yerlere de gerekli transferler yapılması konusunda sınıfta kalmıştır.

Hali hazırda geçmiş yönetim tarafından şişirilen kadronun elden çıkartılamaması ve yapılan transferlerin takıma adaptasyon sağlayamaması da yeni yönetimin eksikleri arasındadır. Bunca olumsuzluğun üzerine Samuel Eto’o ile yaşanan sıkıntılar ise takımımızın üzerinde karabulutlar dolaşmasına neden olmuştur.  Futbolcu sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşım yüzünden kadro dışı bırakılmış bir hafta sonra ise affedilerek tekrar kadroya dâhil edilmiştir.  Dolayısıyla bu tutarsız kararlar ile kriz doğru yönetilememiştir. 

Bir önceki yönetimde yer alıp mevcut yönetim içerisinde de kendilerine yer bulan yöneticiler ve hali hazırdaki bazı çalışanlar “Kol kırılır yen içinde kalır” mantığı dışında hareket etmelerinin kulübümüze verdiği zarar aşikârdır. Ayrıca bir önceki yönetimin etik dışı şekilde bazı çalışanlara yapmış olduğu tazminatlı sözleşmeleri çözüme kavuşturamadığı gibi bu sözleşmeler karşısında elimiz kolumuz bağlı açıklaması da yeni yönetimin acizliğini göstermektedir.  

Basketbol branşının Antalyaspor adı altında Antalya şehrine kazandırılması bizleri son derece mutlu etmektedir.  Ancak zamanlama, oluşturulan bütçe ve teknik görevlendirilmelerin yanlışlığı, senelerdir üst liglerde yer alan hentbol branşının üvey evlat muamelesi görmesine sebep olmuştur.

Genel ve yerel yönetimlerden alınan (stad devri vb.) güçlü desteğe rağmen sağlıklı bir yapı oluşturulamamıştır.  Şehirde futbol heyecanı yaratılamamış ve bu heyecana katkı sağlayacak bir takım sivil toplum kuruluşları ile de sorunlar yaşanmış, çözüme ulaştıracak gerekli diyaloglar sağlanamamıştır.  Mevcut yönetimde bulunan tecrübeli yöneticilerin başkanın yükünü hafifletmedikleri gibi inisiyatif almadıkları da görülmektedir.

Ligin 6. Haftası itibariyle Antalyaspor hatalı hakem kararları ile mağdur edilmiş ve yönetimimiz sessiz kalarak kaderine razı bir görüntü vermiştir.

Teknik kadro ise geçen sezondan bugüne takım ile beraber çalışmasına rağmen ilk altı hafta 3 farklı kaleci, 3 farklı sağ bek, 2 farklı sol bek, 3 farklı stoper dizilişi ile kadro istikrarını sağlayamamış, futbol literatürüne saçma tercihlerle yeni anlamlar katmıştır. Bu arada Galatasaray maçı sonrası Rizespor maçı için ivedi bir şekilde maç hazırlığı (kamp vb) içerisinde olması gereken takıma 4 gün izin verilmesinin çok uzun bir süre olduğu gerçektir.

Sonuç olarak milli maç arasında mevcut yönetimin yapılan eleştirileri dikkate alarak takımımızın daha iyi yerlere gelmesi için gerekli kararları ivedilikle alması önem arz etmektedir.

“ÖVGÜ İLE SÖZ EDİLEBİLECEK BAŞARILARI ASLA MAZARETLER ÜZERİNE İNŞAA EDEMEZSİNİZ….!”

HER ŞEY DAHA İYİ BİR ANTALYASPOR İÇİN.

SAYGILARIMIZLA.

BÜYÜK ANTALYASPOR DERNEĞİ