Yeni Stadın Açılışı Beşiktaş Maçı İle Yapılacak

Yeni Stadın Açılışı Beşiktaş Maçı İle Yapılacak
18 Eylül 2015 18:51

Antalya’da yapımında son aşamalara gelinen yeni stadyumun açılışı bir kez daha ertelendi.

Daha önce Spor Toto Süper Lig’in 6. haftasında oynanacak Sivasspor mücadelesinde açılacağı duyurulan stad açılışının, 9. haftadaki Beşiktaş maçına ertelendiği iddia edildi.

Stad açılışının ertelenmesinin sebebi olarak, zemindeki çimlerin belli bir bölümünün yeterli güneşi alamaması gösterildi. Zeminin tam anlamı ile oturup daha sonraki haftalarda sıkıntı yaşamamak adına zemin için 2-5 hafta daha gerekli olduğu belirtildi.

Çimlerdeki sorunlu bölgeye suni güneşlendirme yaptıklarını açıklayan stad proje müdürü Yaşar Aydın, zeminin tümü ile sağlıklı hale gelmesi için 2 ile 5 hafta arasında bir sürenin gerekli olduğunu söyledi.

Stadın mimari yapısı sebebiyle zeminin güney bölümde 7-8 metrelik sorunlu bir bölge olduğunu kaydeden Aydın, çim ekmeye başlamadan önce o bölgede sorun yaşayacaklarını tahmin ettiklerini ifade etti.

Stadın zemini için şuan futbol oynanabilir düzeyde olduğunu söyleyen Aydın, M.Sivasspor maçının yeni stadda oynanması durumunda belli bir seviyeye gelen çimin zarar göreceğini belirtti. Böyle bir yanlışın iki sene önce Mersin’de yaşandığını vurgulayan Aydın, bu yanlıştan yola çıkarak yaptıkları işi riske atmak istemediklerini açıkladı.

1-2 haftalık çalışma sonucunda Yeni Antalya Stadının Türkiye’nin en iyi zemini olmasını istiyoruz diyen stad proje müdürü Yaşar Aydın, korkulacak bir durum olmadığını söyledi.