Yanlış İşler

Levent Sağlam yazdı…

Yanlış İşler
10 Ocak 2022 10:28

Nuri Şahin göreve geldikten sonra ilk 4 -5 haftada oynanan oyun ve sonrasındaki maçlardaki görünen farklılıklar; özellikle Konyaspor, Kasımpaşa, Galatasaray ve Süper Kupa maçında Beşiktaş’a karşı ilk yarıda oynanan oyunda bariz ortaya çıkmıştı. Göztepe maçında ise yapılan yanlış işler ayyuka çıktı.

Süper Kupa maçında ısrarla üçlü oynama sevdasında olan Nuri Şahin, Eren’den stoper yaratmıştı. İkinci yarı ise Eren’i oyundan alıp dörtlü savunmaya geçmişti. Göztepe karşısına dörtlü savunmayla oyuna başlayıp savunma önünde dörtlü orta saha ve çift forvetle ilk yarıya başlayan Nuri Şahin, defanstan Naldo ve orta sahadan Poli’yi kulübeye çekerek başladı. Naldo, defans bloğunda hem topu oyuna sokmada hem duran toplarda rakip ceza sahası içinde gol arayışında hem de savunmada kilit adam rolünde bir oyuncuydu. Orta sahada ise Hakan ve Fredy gibi kesicilikten çok, oyun kuran iki oyuncuya yer veren Nuri Şahin, Poli gibi bir oyuncuyla oyuna başlamayarak hatalar zincirine bir halka daha ekledi.

Diğer takımların stoperleri goller atarken bizimkiler bırakın gol atmayı, savunmayı bile yapamaz haldelerdi.  Göztepe maçında bir kez daha gördük ki Atınç gol atarken bizimkilerin arasına atılan toplar gol oldu. Ha bu arada kalecimizi de bu savunma hattına dahil etmek gerekir. İkinci yarının başında Nuri Şahin, Naldo ve Poli’yi oyuna alırken, önde oynayan iki oyuncusu Crivelli ve Mukairu’yu oyundan alarak ikinci yanlış işi yaptı. Aslında Hakan’ı oyundan alıp Fredy’yi Poli’nin yanına almalı, Crivelli ya da Mukairu’dan birini oyunda tutup ikinci yarıya başlamalıydı. İki forvetini oyundan alınca kiminle gol atacaksın hocam?

Bazı şeyler üzerine koyarak ve sabırla bekleyerek olgunlaşır. Bu doğrudur fakat Antalyaspor’un buna ne sabrı ne zamanı vardır. Olmadık yerde ve olmadık dakikalarda yenen golleri, elindeki mevcut kadro ile ne yapabileceğini çözmen gerekir. Ayrıca yapılan transferler ve geçmişte yapılan transferlerden ötürü kulübe gelen transfer yasaklarının da sorgulanması gerekir. Neden bu kulübün transfer engeli var, Aatıf’ı kim transfer etti, sezon başında yapılan transferler, bu transferlerin kulübeden girip fayda sağlamamaları ve bu transferleri kimlerin yaptığı; bu kişilerin halen transfer komitesinde olup olmadıkları da konuşulmalıdır. Görünen o ki izlenen yol yanlıştır. Bunların kimlerin eseri olduğu ortaya koyulmalıdır. Eğer hala bu isimlerde ısrar ediliyorsa bunlar yanlış işlerdir.

Camia ligde 5 Ocak’ta Katar’da oynanan Süper Kupa maçı sonrası yara aldı. Birbirine küsenler ve kırılanlar oldu. Aslında bu final daha iyi organize edilebilirdi. Yanlış anlaşılma olmasın, kendi adıma davet beklemem söz konusu değil. Şimdiye kadar da Antalyaspor’dan bu yönde bir beklentim de olmadı. Bizim tek beklentimiz, başarıdır. En başından beri bu kupa maçının ülke sınırları olması gerektiği düşüncesini yakın çevremle de paylaşmıştım. Ama bu finalden de elde edilecek bir kazanç vardı ve bundan ötürü sesli dile getirmedim. Fakat kulüp olarak bu kulübe emeği geçmiş ve hizmetleri olmuş insanları onurlandırmamız gerekirdi. Daha profesyonel davranmalı, diplomasiyi iyi kullanmalıydık.

TFF’nin Süper Kupa’yı Katar’da oynatması bir yana alınan yanlış kararı da göz ardı edemeyiz. Federasyon, 23 ve 24. haftalar arasında lige iki haftalık devre arası verdi. Bu tarih öne alınabilirdi. Ligin 20. haftası daha erken bir tarihe alınabilir, ligin 20. haftasından sonra bu ara verilebilir ve o arada Süper Kupa maçı oynatılabilirdi. Bu şekilde yapılsa hem ara transfer dönemi başlamış olur hem de Antalyaspor ve Beşiktaş nefes almış olurdu. Bu çözümü üretmek zor olmazdı. Sözüm ona ligden düşmeyi bile kaldıran TFF, bu süreci de çözebilirdi. Ama buradaki en büyük olay, bu sürece Antalyaspor ve Beşiktaş’ın itiraz edip etmediğidir.

Artık önümüzde sıkıntılı bir süreç var. Lig, uzun bir maraton. Hafta içi açılacak ara transfer döneminde yasağı da kaldırarak Nuri Şahin’in raporu doğrultusunda ve teknik heyetin işine karışmadan daha profesyonelce ve diplomasiyi de iyi kullanarak bu süreç yönetilmelidir.