Vurur Yüze İfadesi Geri Dönüyor Birtanesi

Keyifli bir galibiyet yazısı değil işin aslı. Çünkü oynanan futbol tatmin etmedi ve çok endişe vericiydi …

Vurur Yüze İfadesi Geri Dönüyor Birtanesi
25 Ekim 2017 07:57

Vasat futbol ama alınan üç puan yüreklere su serpmeye yetti. Avrupa mı küme mi derken biraz olsun nefes alabildik.

Vurur yüze ifadesi, geri dönüyor bitanesi… Lâkin nerede geçen hafta Göztepe’ye on kişi kök söktüren takım nerede on kişi kalmış Kasımpaşa’yı geçemeyen Antalyaspor. Geçen hafta yazdığım gibi giriş var, gelişme var, sonuç yok. Bu hafta da zor atılan iki gol ile sonuca ulaşmış gibi dursak bile hülyalara kapılmaya gerek yok efendim. Bu takım bu vasat oyunla Bursa’dan üç de yer, beş de yer.

Umutsuzluk bize yasak” deriz lâkin milyonluk futbolcularımız bizleri mahçup etmeye devam ediyor. Gerçekten isteyin kazanmayı. Bu futbolla bu maçı aldık da ya sonra? Naparız bu maçtan sonra? Acımadan ezer takımlar, zamanla piimanlıklar başlar, kaybedilir tüm puanlar. Ne işe yarar o zaman bu ego savaşları? Nasri neyse de Menez’in şu boşvermişliği beni deli ediyor. Takımı sallamıyor resmen!

Ya göz var izan var, Musa’nın biraz daha form tutmaya ihtiyacı var. Doksan dakikanın adamı olmadığını göstermiş oldu. Çok yavaştı. Antalya’nın çocuğu biraz daha sıkı çalışmalı ve tüm takım gibi hırslı olmalı.

Maicon ve Deniz Kadah kadar istekli olsaydılar keşke bizim sevgili futbolcularımız. Ama değiller, Eto’o’nun hırsı da eskisi gibi değil. Çok kırdık kendisini. Ah iki gözüm’ çiçeği, artık eski Eto’o olmanın vakti gelmedi mi? Biraz üzdüler seni biliyorum ama sen bu takımın ilk göz ağrısı, iki gözümün çiçeğisin. Ne Nasri’si ne Menez’i… Gönlümüzün efendisi Antalyaspor, sen de bizim ilk göz ağrımızsın. Senden öncekiler Tita, Zitouni, Diarra bizler için nasıl efsaneyse sen de bizler için ve diğer tüm takım taraftarları için efsanesin. I love Eto’o Buba.

Velhasıl kelam takımda Deniz’de ve Maicon’da olan hırstan eser yoktu. Biraz kendilerine güvenleri yoktu ya da bana öyle geldi. İnanın çocuklar! Kendinize inanın, her maça galibiyet düşüncesi ile çıkıp savaşın. Ruhunuzu ortaya koyun. Kaybetseniz de kızmayız size o zaman. Yeter ki ruhunuzla oynayın. Bunu yaza yaza kalemim bitti lâkin hala ruhsuz ruhsuz oynuyorsunuz. Az biraz ego savaşlarınızı bitirip armanın hakkını vermeyi deneyin. Galibiyetin tadını unutuyordunuz az kala. Bursa deplasmanından yüzünüz gülerek dönsün. Bu taraftar oraya da gelecek. “Daha yukarılarda dalgalansın diye bayrağın, her hafta yanındaydık şanlı armanın” diye bu maçta da yalnız bırakmayacaklar. Bari o taraftarı üzmemeyi düşünüp şu vasat oyununuzu sonlandırırsınız. Artık kaybetmeye yahut beraberliğe tahammülümüz yok. Kümeye düşmeyiz lâkin bizim hedefimiz Avrupa!

Avrupaya, Avrupaya
 Avrupaya, Avrupaya
 Avrupaya, Avrupaya
 Antalyamız!

Ya bir de Harun konumuz var, dokundurmadan geçemeyeceğim. On tane Emre Mor eder bence bu genç. Emre Akbaba’yı kaybettiğimiz gibi bu genci de kaybetmeyelim, Drole de gelirse ikinci devreye, ohoo tutamazsınız bu takımı. Sakatlıklardan canımız çok yanıyor, kartlardan çok canımız yanıyor. Bir toparlasak tam anlamıyla “Vurur yüze ifadesi geri döndük bitanesi” diyeceğiz. Az kaldı, daha iyi olacağız.

Keyifli bir galibiyet yazısı değildi işin aslı. Çünkü oynanan futbol tatmin etmedi ve çok endişe vericiydi. Biraz daha hırs, azim lütfen. Haftaya Bursa’dan üç puanla dönmek istiyoruz.

Kırmızı-beyaz aşkla kalınız büyük Antalyaspor taraftarı. Sevdamız yüreğinizden, bestelerimiz dilinizden, atkılarınız boynunuzdan ve en önemlisi de umudunuz yüreğinizden hiç düşmesin.

Bursa deplasmanından sonra görüşmek üzere.