Vakıf Başkanı Yılmaz’dan Eleştiriler

Vakıf Başkanı Yılmaz’dan Eleştiriler
9 Ağustos 2015 17:30

Antalyaspor Vakfı Başkanı Ali Yılmaz yerel basına açıklamalarda bulundu. Yaklaşan Antalyaspor A.Ş kongresi öncesi Antalyaspor Vakfı’nın nasıl hareket edeceğini ve kişisel düşüncelerini açıklayan Yılmaz, eleştirilerde de bulundu.

11 Ağustos’ta yapılacak genel kurulda oylarının rengini açıklayan Yılmaz, Gültekin Gencer’in tek aday olması halinde boş oy kullanacaklarını söyledi. Gencer’in karşısına yeni bir aday çıkması durumunda ise Vakıf olarak değerlendirip karar vereceklerini belirtti.

Antalyaspor’un Süper Lig’e çıkmasının ardından mali kontrolün kaybedildiğini ifade eden Antalyaspor Vakfı Başkanı, artık kulüpte yapılan yanlışlara ortak olmayacaklarını açıkladı.

Hisse yüzdesindeki önemli payın Antalyaspor Kulübü Derneği’nde olduğunu söyleyen Yılmaz, Vakıf olarak tercihlerini Antalyaspor Kulübü Derneği’ne bildirdiklerini ifade etti. Genel kurulda Antalyaspor Kulübü Derneği’nin yapacağı tercih ile başkanı ve yönetim kurulunu belirleyeceğini söyleyen Ali Yılmaz,  Antalyaspor Kulübü Derneği’nin de seçime gitmesi gerektiğini açıkladı.

Kulübün yetkisiz bir menajere teslim olduğunu belirten Yılmaz, Yusuf Şimşek ile yapılan 3 yıllık sözleşmeyi de eleştirdi. Yusuf Şimşek’in diplomasının henüz yetersiz olduğunu kaydeden Antalyaspor Vakfı Başkanı, Gültekin Gencer’in bir sezon içinde tek bir teknik direktör ile çalışamadığını hatırlatarak Şimşek’e 3 yıl nasıl sabredeceğini sordu. Sorularına devam eden Yılmaz; Yusuf Şimşek’in 4.5 milyon TL garanti ücreti kapsayan sözleşmesini hatırlatarak, olası bir görevden ayrılma durumunda Antalyaspor’dan tazminat yada sözleşmesindeki kalan parayı isteyip istemeyeceğini ifade etti. Böyle bir durumda kulübün Samet Aybaba’da olduğu gibi bu parayı verip vermeyeceğini sorusuna ekledi.

Antalyaspor Vakfı Başkanı kulüple ilgili sorulara şu şekilde devam etti: Malum menajerin ortağına, Yusuf Şimşek’in 3 yıllık yeni sözleşmesi karşılığında 450 bin TL’lik senet verildi mi? Malum menajerin, kulüp ile 2 sene daha sözleşmesi bulunan Lokman Gör’ün menajerliğini alarak, Gör’ün sözleşmesine yüzde 300 zam yaptırdığı doğru mu? Bu yeni sözleşme karşılığında malum menajere 300 bin TL senet verildiği doğru mu? Dış transferde malum menajer aracılığı ile hangi futbolcular gelmiştir? Malum menajerin yaptığı transferlerden aldığı komisyon ne kadardır? Erman Kılıç transferinde normalden daha yüksek bir bedel ile sözleşme yapıldığı doğru mudur? Tribün gruplarına para, ürün, bayrak gibi çeşitli rantların sağlandığı doğru mudur? Ali Yılmaz bu soruların Antalyaspor Kulübü Derneği’ne sorulduğunu ancak cevap alamadıklarını belirtti.