Ters Çevirdik

Serkan Dönmez yazdı…

Ters Çevirdik
14 Temmuz 2020 09:56

Ligin ilk yarısı bittiğinde 17. sırada ve 14 puandaydık.

Aslında daha da önemlisi, camiayı umutsuzluk havası ve karamsar düşüncelerin kaplamasıydı. O günlerde oluşan bu havaya cılız sesler de olsa kimse umut veren cevaplar veremiyordu.

Nasıl verilebilirdi ki? Bülent Korkmaz gönderilmiş, yerine hiç birinci adam olarak görev yapmamış Stjepan Tomas getirilmiş, altı haftalık görev süresince tek bir galibiyet dahi alamamıştı.
Takım kadrosu hiç de iç açıcı performans sergilemiyordu. En son galibiyetini alalı on hafta geçmiş, daha kötüsü gol dahi atamayan bir takım haline gelmişti.

Bu arada taraftarın büyük kesiminin isteğiyle başkanlığa geri dönen Ali Şafak Öztürk’ten tek bir ses ya da açıklama gelmiyordu. O günlerde iyi ya da kötü birkaç açıklama, taraftarlara umut vermese bile oluşan sessizlikten korkmasına engel olacaktı.

Devre arası transfer döneminin başlamasıyla üstümüzden ölü toprağını atar misali transfer hamleleri geldi. İlk önce teknik direktör transferiyle başlayıp sonrasında daha çok ofansif futbolcu transferleriyle yepyeni bir kadro haline geldik. Transferlere bakınca takımın gol atamama problemi teşhis edilmiş, puanlar kazanmanın yolunun buradan geçtiği kararına varılmış gibiydi.

Bu sefer de bu kadar aksiyondan yapılması gerekenler yapıldıktan sonra acaba iyi bir geriye dönüş alabilecek miyiz? Düşünmeye başladık. Kolay değildi, 14 puan ilk yarı için gerçekten çok az bir puandı ve biz yeni bir teknik direktör ve kadroyla yola çıkıyorduk.

Geldiğimiz noktada ligin bitmesine iki hafta kala ligde kalmayı matematiksel olarak da garantilemiş bir durumdayız. İkinci yarının ilk maçı olan Göztepe mağlubiyeti de dahil 11 haftadır galibiyet alamayan takımdan yine 11 hafta mağlubiyet almayan bir takım haline geldik.

Alanyaspor maçıyla ilgili yazacak ne var derseniz; temmuz sıcağında yine yedek kadroyla oynadığımız bir maçla ilgili tek diyebileceğim, bu şartlarda istediğimizi aldığımızdır. Oynadığımız oyun içinse içimize “Aykut Kocaman’ın Konyaspor’u“kaçmış diyebilirim.

Son iki haftası kalan sezonda benim için en önemlisi ilk yarının sonundaki kötü olan her şeyi tersine çevirmektir.

Neydi bu? 14 ters çevrildi, 41 oldu.