Korkmaz: “Konyaspor Maçına Hazırız”

Antalyaspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, haftalık basın toplantısını gerçekleştirdi

Korkmaz: “Konyaspor Maçına Hazırız”
29 Ağustos 2019 15:13

Teknik Direktör Bülent Korkmaz, Atilla Vehbi Konuk Tesisleri’nde haftalık basın toplantısını gerçekleştirdi.

Sözlerine geçtiğimiz hafta oynanan Yukatel Denizlispor maçını değerlendirerek başlayan Korkmaz, “Maalesef rakibimiz iki kez geldi ve kalemizde iki gol gördük. Bunlardan biri de bireysel hatadan. Futbolda bireysel hatalar olacak. Önemli olan pozisyon hatası yapmayalım. Hücumda da yeterince üretken değildik” dedi.

İlk iki haftaki maçlara bakıldığında istatistiklerde öne çıktıklarını de anlatan Korkmaz, “En çok koşan takımız. Takım boyu olarak da enine ve boyuna en iyi takımız. Bunu biraz daha ileri taşımamız lazım. Takım olarak oynadığımızda bizim için sorun olmuyor. Futbol şansımızın da yanımızda olması lazım” dedi.

Bu hafta karşılaşacakları Konyaspor’un sistemli bir takım olduğunu belirten Korkmaz, “İç sahada ve deplasmanda farklı oynayan bir takım. Özellikle savunmada takım halinde hareket eden bir ekiple karşılaşacağız. Eksiğimiz olsa da olmasa da genel anlamda bu maça hazırız. Çok koşmamız ve mücadele etmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Transferle ilgili sorulan sorulara da cevap veren Bülent Korkmaz, “Bu sezon iyi oyuncular aldık. Fiziksel olarak güçlü ve çabuk oyuncuları kadromuza kazandırdık. Rakibi analiz ettikten sonra her türlü hücumda oyun şablonunu deneyebiliriz. Hücum hattımız daha zengin oldu. İnşallah milli maç arasından sonra daha güçlü bir hücum hattımızın olduğu döneme gireceğiz. Kulübün bütçesi de çok önemli. Antalyaspor’un geleceğini hazırlamak istiyorsak, bu periyotta doğru adımlar atmalıyız. Yönetimimiz çok ağır bir yükün altında uğraş veriyor. Transfer istiyoruz ama 28 kişilik bir kadro zorunluluğumuz da var. Neden 28 onu da anlamıyorum. Sınırlandırmak doğru değil. Dışarıda kimse kalmasın istiyoruz” şeklinde konuştu.

Ondrej Celustka ve Gelson Dala’nın ülkelerinin milli takımlarından davet almalarını da değerlendiren Korkmaz, “Milli takıma çağrılan her oyuncu beni mutlu eder. Çünkü bu takımın teknik direktörü benim. Nazım Sangare bizim dönemimizde A Milli oldu. Doğukan Sinik yine U21’e bizim dönemimizde davet edildi. Ondrej Celustka uzun aradan sonra Çekya Milli Takımı’na bizim dönemimizde gitti. Son olarak Gelson Dala’ya da davet geldi. Milli takım demek, o ülkenin en elit oyuncuları demek. O elit oyuncular bizim takımımızın içindeyse bizim de doğru yolda olduğumuzu gösteriyor” diyerek sözlerini noktaladı.