Korkmaz: “Fenerbahçe’yi Evinde Yenmek Kolay İş Değil”

Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, maçın ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

Korkmaz: “Fenerbahçe’yi Evinde Yenmek Kolay İş Değil”
4 Ekim 2019 23:00

Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, maçın ardından yaptığı değerlendirmede golü erken bulduklarını ama çok fazla geriye yaslandıklarını söyledi.

Geriye yaslanırken düşüncelerinin paslarla oyun yönünü değiştirmek ve hızlı hücumla devam etmek olduğunu belirten Bülent Korkmaz, “İlk yarı bunu iki defa yaptık, bir tanesi gol oldu. Daha fazla geri çekilince ister istemez kenar ortalara maruz kaldık. Ama onları da iyi savuşturduk. Fenerbahçe’nin karambolden başka pozisyonu yok.” dedi.

İkinci yarının başında Mukairu-Dala değişikliğinin ardından Aatıf ile Mukairu’nun top tutmaları ve topla gitmelerinin kendileri için avantaj olduğunu söyleyen Korkmaz, “İkinci yarı iki tane net pozisyonumuz var. Onlar da olmadı, değerlendiremedik. Son dakikalarda 1-0’ı koruma psikolojisiyle oyuncularım geriye yaslandı. Tabi futbolda olan şeyler bunlar. Bizim için önemli olan maçı kazanmaktı. Oyuncularımın hepsini yürekten kutluyorum. Çok iyi mücadele ettiler. Fenerbahçe’yi evinde yenmek kolay iş değil.” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe mücadelesinin ardından milli maç arasına da değinen Bülent Korkmaz, “Sakat oyuncularımız var. Gustavo, Malatyaspor maçında sakat sakat oynadı, Charles o maçta sakatlandı. Fenerbahçe karşısında onların yerine oynayan oyuncular iyi mücadele ettiler ve takım olarak bir bütün olduğumuzu gösterdik. Milli maç arası hem sakatların iyileşmesi hem de bu oynamayan oyuncuların hazırlık maçı yaparak maç periyotuna sokulmas açısından bazen iyi oluyor. İnşallah bize iyi gelir.” diyerek sözlerini noktaladı.