Mersin İY – Antalyaspor (İstatistikler)

Antalyaspor, bugün saat 19.00’da Mersin İdman Yurdu’na konuk olacak …

Mersin İY – Antalyaspor (İstatistikler)
8 Mayıs 2016 17:00

Antalyaspor , bugün Spor Toto Süper Lig 32. hafta mücadelesinde Mersin İdman Yurdu’na konuk olacak.

Mersin Stadyumu’nda oynanacak olan mücadele, saat 19.00’da başlayacak.

Antalyaspor, ligde 31 haftada topladığı 32 puanla 12. sırada yer alırken, ev sahibi Mersin İdman Yurdu ise topladığı 21 puanla son sırada bulunuyor.

Karşılaşma Lig TV 2 kanalından naklen yayınlanacak.


Antalyaspor ile Mersin İdman Yurdu, tarihte ilk kez 1966-1967 sezonunda 2. Futbol Ligi Kırmızı Grup’ta karşı karşıya geldi. Antalya Şehir Stadyumu’nda oynanan mücadeleyi kırmızı beyazlı ekibimiz, Bülent Yüzbaş’ın golüyle 1-0 kazanmıştı.

Süper Lig tarihinde ise iki takım ilk kez 1982-1983 sezonunda karşı karşıya geldi. 1-1 berabere tamamlanan mücadele takımımızın golünü Oral kaydetmişti. Bu mücadelenin bir diğer önemi ise Antalya Atatürk Stadyumu’nda oynanan ilk Süper Lig mücadelesi olmasıydı.

Antalyaspor ile Mersin İdman Yurdu, Süper Lig tarihinde yedi kez karşı karşıya geldi. Antalyaspor, bu maçların üçünü kazanırken, iki kez de mağlup oldu. İki maç ise berabere tamamlandı.

İki takım Mersin’de bugüne dek üç Süper Lig mücadelesinde karşılaştılar. Ekibimiz bir kez galip geldi, bir kez mağlup oldu ve bir kez de berabere kaldı.

Ligin ilk yarısında Antalya Arena’da oynanan mücadelede Antalyaspor muhteşem bir geri dönüşe imza atmış ve 2-0 geriye düştüğü mücadeleyi 3-2 kazanmayı başarmıştı.


Karşılaşmayı Ankara Bölgesi hakemlerimizden Mehmet Emre Atasoy yönetecek. Mehmet Emre Atasoy’un yardımcılıklarını ise Hüsnü Emre Çelimli ve Osman Karataş yapacak

Müsabakanın hakem altılısı ise şu şekilde:

(O) Mehmet Emre Atasoy
(Y) Hüsnü Emre Çelimli
(Y) Osman Karataş
(4) Mustafa Sönmez
(5) Ümit Öztürk
(6) Eser Birinci


Mehmet Emre Atasoy, Antalyaspor’un ilk kez bir maçında düdük çalacak.

Mehmet Emre Atasoy, Antalyaspor’un iç sahada oynadığı Gaziantepspor ve Kayserispor mücadelelerinde beşinci hakem olarak görev almıştı.