Antalyaspor 3 – 1 Yeni Malatyaspor

Antalyaspor, Yeni Malatyaspor’u 3-1 mağlup etti ve 2018’in ilk üç puanını aldı…

Antalyaspor 3 – 1 Yeni Malatyaspor
3 Şubat 2018 17:58

Antalyaspor, Spor Toto Süper Lig’in 20. hafta mücadelesinde Yeni Malatyaspor’u ağırladı.

İlk yarısı orta saha mücadelesi şeklinde geçen maçta kırmızı-beyazlılar, Deniz’in golüyle 9. dakikada 1-0 öne geçti. Yeni Malatyaspor ise 45+1. dakikada bu gole Aytaç Kara ile cevap verdi ve ilk yarı 1-1 berabere tamamlandı. İkinci yarıda ise kırmızı-beyazlılar, Deniz ve El Kabir ile iki gol daha buldu ve mücadeleden 3-1 galip ayrıldı.

Antalyaspor, bu sonuçla puanını 21’e yükseltti ve maç fazlasıyla 14. sıraya yükseldi. Ekibimiz, bu galibiyetle 2018 yılında oynadığı üçüncü maçta ilk kez üç puanla tanıştı.

Takımımız, ligin 21. haftasında 12 Şubat 2018 Pazartesi günü 20.00’da Galatasaray’a konuk olacak.


STADYUM: Antalya Stadyumu

HAKEMLER:  Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

ANTALYASPOR: Ferhat, Nazım, Celustka, Diego, Sakıb, Charles, Zeki, Danilo (dk. 46 El Kabir), Maicon (dk.85 Doukara), Deniz, Emre (dk.76 Hakan)

YENİ MALATYASPOR: Ertaç, Chebake, Sadık, Doria, Cissokho (dk. 85 Rağman Buğra), Murat, Diallo, Aytaç, Adem (dk.63 Seth), Pereira (dk.75 Eren), Boutaib

GOLLER: Deniz (dk.9) (Antalyaspor), Aytaç (dk.45+1) (Yeni Malatyaspor)

SARI KARTLAR: Emre, Doukara (Antalyaspor), Adem, Murat (Yeni Malatyaspor)

KIRMIZI KART:  Chebake (Yeni Malatyaspor)


MAÇTAN DAKİKALAR

8′  Sağ çaprazdan topla birlikte ceza sahası içerisine giren Maicon, Doria’nın yaptığı sert müdahale ile yerde kalınca hakem penaltı noktasını gösterdi.

9′ Penaltı atışında topun başına geçen Deniz Kadah, yerden düzgün bir vuruşla topu kaleci Ertaç Özbir’in sağından meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-0

19′ Sadık’ın kafayla indirdiği topu defansın sektirmesiyle ceza sahasının içinde kaleciyle karşı karşıya kalan Boutaib’in çektiği şutu kaleci Ferhat çıkardı.

41′ Ceza yayı dışından Adem Büyük’ün sert şutu az farkla üstten dışarı gitti.

45′ Sağ kanattan topla ilerleyen Michael Pereira, son çizgiye indikten sonra yerden pasını Khalid Boutaib’e çıkardı. Bu futbolcunun gelişine çekmek istediği şut arka direkte bulunan Aytaç Kara’ya pas olarak gitti. Aytaç Kara’nın çektiği şut ağlarla buluştu: 1-1

51′ Sadık ile Deniz Kadah’ın ikili mücadelesinde Sadık yerde kaldı. Aynı yerde topsuz alanda Deniz Kadah ile yaşanan sözlü tartışmaya Emre Güral da dahil oldu. Pozisyon yerine gelen Issam Chebake, Emre Güral’a yaptığı fiziki müdahalenin ardından direkt kırmızı kartla cezalandırıldı.

57′ Defansın uzaklaştırdığı topu ceza yayı üzerinde önünde bulan Zeki Yıldırım’ım sert şutu yan kale direğine çarparak oyun alanına döndü.

66′ Sangare’nin ceza sahasına ortasını defans uzaklaştırdı. Uzaklaştırılan topu ceza yayı önünde bulan Celutskan’ın şutu Sadık Çiftpınar’ın kafasına çarparak yan kale direğinden döndü. Boşta kalan topu altı pas üzerinde önünde bulan Deniz Kadah meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 2-1

71′ Kazanılan korner atışında sağ kanattan Emre Güral’ın ceza sahası için ortasında ön direkte Diego’nun kafa vuruşunda top az farkla auta gitti.

90′ Doukara’nın ara pasında topla ilerleyen El Kabir kaleci ile karşı kaşıya kaldı. El Kabir’in şutu kalecinin solundan ağlara gitti: 3-1

Mücadelede başka pozisyon olmayınca Antalyaspor sahadan 3-1 galip ayrıldı.

HABER: İHA