Çalımbay: “Maçı Daha Önce Bitirmeliydik”

Rıza Çalımbay, yaptığı açıklamada buldukları pozisyonları değerlendirip maçı daha önce bitirmeleri gerektiğini söyledi …

Çalımbay: “Maçı Daha Önce Bitirmeliydik”
12 Mart 2017 21:41

Rıza Çalımbay, maçın ardından yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada buldukları pozisyonları değerlendirip maçı daha önce bitirmeleri gerektiğini söyledi.

Çalımbay, iki haftadır mağlup olduklarını ve geçtiğimiz hafta oynanan Galatasaray maçında beraberliğe üzülürken mağlup olduklarını söyledi. İki yenilgiinin ardından kendilerine galibiyet gerektiğini dile getiren Çalımbay, galibiyet için geldiklerini ve istedikleri golleri bulduklarını aktardı.

Rakibin 10 kişi kalmasının ardından daha fazla pozisyona girmelerine rağmen bunları değerlendiremediklerini belirten Çalımbay, sözlerini şöyle noktaladı:

10 kişiyle oynamak da bir sanattır, çok zordur. Biz maalesef pozisyonları kaçırıp gol yedik. Ama önemli olan yukarıdan kopmamak için bu maçı galip bitirmemizdi. Kolay olmadı, Rizespor tüm riskleri aldı. Bu bizim için çok iyi bir avantajdı. Son paslarda, son vuruşlarda daha dikkatli olsaydık buradan daha rahat dönebilirdik.

Önemli olan üç puan. Önümüzde 10 tane kritik maç var, hedefe doğru gitmek istiyorsak bu maçları iyi bitirmemiz gerekiyor. Kolay maç yok, önümüzdeki ilk maçımız Beşiktaş ile. Bu skordan sonra o maç daha da önemli hale geldi. O maça da en iyi şekilde hazırlanmamız gerekiyor.