Antalyaspor’un Altın Sezonu

Antalyaspor, 58 puanla 5. sırada tamamladığı Süper Lig’de tam anlamıyla altın sezonunu yaşadı …

Antalyaspor’un Altın Sezonu
6 Haziran 2017 13:23

Antalyaspor, 58 puanla 5. sırada tamamladığı Süper Lig’de tam anlamıyla altın sezonunu yaşadı.

Süper Lig’de en genç kulüp başkanına sahip olan Antalyaspor’da Samuel Eto’o, kulüp tarihinin Süper Lig’deki en golcü futbolcusu ünvanını alırken, Teknik Direktör Rıza Çalımbay da Antalyaspor tarihinde maç başına en yüksek puan kazandıran teknik adam olarak tarihe geçti.

Spor Toto Süper Lig’e kötü başlayan ekibimiz, ilk altı haftada hanesine sadece 2 puan yazdırabildi ve Jose Morais ile yollarını ayırdı. 6. hafta sonrasında göreve Rıza Çalımbay ve ekibi gelirken, Çalımbaay yönetimindeki Antalyaspor, iç sahada Rizespor ile berabere kalıp, Beşiktaş’a deplasmanda 3-0 mağlup oldu ve ardından Türkiye Kupası 2. Tur mücadelesinde Aydınsspor 1923’e yenilerek kupadan elendi.

İlk galibiyetini 9. haftada Kayserispor’a karşı alan Antalyaspor’da bu galibiyet müthiş çıkışın da başlangıcı oldu. Antalyaspor, Kayserispor maçının ardından Gençlerbirliği, Trabzonspor, Adanaspor’u da mağlup ederek, 4 maçık galibiyet serisi yakaladı. Ligin 13. haftasında Başakşehir ile 2-2 berabere kalan ekibimiz galibiyet serisine ara verse de bir sonraki hafta Fenerbahçe’yi mağlup ederek çıkışını sürdürdü.

ÇAlımbay yönetimindeki Antalyaspor, 16 maçlık ilk devreyi 22 puanla 9. sırada tamamladı. 18 maçlık ikinci devrede ise 36 puan toplayan antalyaspor, 58 puan ile ligi beşinci sırada bitirmeyi başardı.