Antalyaspor Yenilgiyi Unuttu

Kırmızı-Beyazlılar ligde oynadığı son 6 maçta 16 puan topladı …

Antalyaspor Yenilgiyi Unuttu
13 Aralık 2016 21:32

Spor Toto Süper Lig’in 14. haftasında sahasında Fenerbahçe’yi 1-0 mağlup eden Antalyaspor, son 6 maçta yenilgi yüzü görmedi. Kırmızı-Beyazlılar ligde oynadığı son 6 maçta 16 puan topladı.

Süper Lig’e istediği başlangıcı yapamayan ve ligin ilk 7 haftasında sadece 3 puan toplayarak ligin son sıralarına demir atan Antalyaspor, Teknik Direktör Rıza Çalımbay’ın göreve gelmesiyle yenilgiyi unutarak ligde 9. sıraya kadar yükseldi. Sezona Portekizli Teknik Direktör Jose Morais ile giren Antalyaspor, Galatasaray karşısında alınan yenilgi sonrası Teknik Direktör Jose Morais’in görevine son verilmesinin ardından takımın başına en son Kasımpaşa’da görev yapan Rıza Çalımbay getirildi. A Milli Takım’ın 2018 Dünya Kupası Grup Eleme maçları için lige verilen arada takımın başına getirilen deneyimli Teknik Direktör Çalımbay, ligdeki ilk maçına Çaykur Rizespor karşısında çıktı. Sahalarında oynadıkları ve 90+1. dakikaya kadar 1-0 önde götürdükleri maç 1-1 sona erdi.

Tecrübeli teknik adamın takıma olumlu yansıması Rizespor maçında görülürken, bir sonraki hafta kırmızı-beyazlılar Beşiktaş’a deplasmanda 3-0 yenildi. Bu maçtan sonra Antalyaspor oynadığı 6 maçta yenilgi yüzü görmedi. Kırmızı-Beyazlılar 9. haftada deplasmanda oynadığı Kayserispor maçında ilk 3 puanını aldı. Antalyaspor, Kayserispor’un ardından Gençlerbirliği, Trabzonspor ve Adanaspor’u 1-0’lık skorlarla geçerken Medipol Başakşehir deplasmanından 2-2’lik beraberlikle sahadan ayrılarak ligde üst sıralara tırmanmaya başladı. Antalyaspor ve Rıza Çalımbay, ligin 14. haftasında oynanan Fenerbahçe maçını da 1-0 kazanarak ligdeki çıkışını sürdürdü. Bu skorların ardından Antalyaspor, Rıza Çalımbay’ın göreve gelmesinden sonra oynadığı 8 maçta 17 puan topladı. Kırmızı-Beyazlılar 8 maçta 5 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgi aldı.

Fenerbahçe’yi eli boş gönderen Kırmızı-Beyazlılar, 15. haftada pazartesi günü deplasmanda Bursaspor ile karşılaşacak.