Groenendijk: “Tek Suçlusu Biziz”

Teknik Sorumlu Alfons Groenendijk, Giresunspor karşısında alınan beraberliği yorumladı.

Groenendijk: “Tek Suçlusu Biziz”
14 Ocak 2023 16:54

Teknik Sorumlu Alfons Groenendijk, maçın ardından yapılan basın toplantısında bu hatalar devam ettiği müddetçe maç kazanmakta zorlanacaklarını söyledi.

Ligde birçok kez hayal kırıklığı yaşadıklarını ve Giresunspor maçında yaşananların inanılır gibi olmadığını belirten Groenendijk, “İlk yarıda oyunu domine ediyorduk, ilk yarının sonuna doğru geldiğimizde beraberlik golünü yedik. Bizim hedeflerimiz var, bu hedeflere yürürken galibiyetler gerekiyor. Bu kadar basit gol yememeliyiz. Bu şekilde basit goller yediğinizde bu hedeflerden uzaklaşmış oluyoruz. Hoca ekibi olarak oyuncularımızı her yerde korumak, desteklemekle yükümlüyüz. Ancak bazı zamanlar vardır ki oyuncuların da aynaya bakması lazım. Herkesin şapkasını önüne koyup düşünmesi lazım. Geriden pasla oyunun kurulmamasını istedik. Zemin kötüydü, oyuncular geriden kurmaya çalıştığı anda yenilen anlamsız gol bizi zora soktu” dedi.

İkinci yarı verdikleri doğru reaksiyonla golü bulduklarını sözlerine ekleyen Alfons Groenendijk, “Birkaç dakika içinde görülen anlamsız ve gereksiz bir kırmızı kart bizi 40 dakika, 3 puanı getirmek için 10 kişi müdafaa yapma durumunda bıraktı. Defansif boşluktan yararlanan rakip ikinci beraberlik golünü buldu. Bulunduğumuz bu kötü durumdan çıkmak için maç kazanmamız, puanlar lazım. Bu puanları bu kadar kolaylıkla yediğimiz gollerden sonra kazanamayız. Önümüzde sıkışık bir periyot var. Kupa maçı ve Galatasaray maçı var. Tüm bunlara mental olarak hazırlık yapmak durumundayız.” şeklinde konuştu.