Yanal: “Takımımız İçin Özel Bir Gündü”

Teknik Direktör Ersun Yanal, 1-1 berabere kaldıkları Fenerbahçe maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Yanal: “Takımımız İçin Özel Bir Gündü”
4 Mart 2021 21:45

Fraport TAV Antalyaspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Süper Lig’de 500. maçına çıkarken, Antalyaspor da Fredy ile Süper Lig tarihindeki 1000. golünü kaydetti.

Karşılaşmayı değerlendiren Teknik Direktör Ersun Yanal, “Takımımız için özel bir gündü. Birçok istatistiğin bir araya geldiği bir gündü. 1000. gol, 55 yıllık tarihindeki en uzun süre yenilmemezlik ve benim de 500. maçım. Bunu Fenerbahçe ile oynamak daha da anlamlı oldu. Öne geçtik, istediğimiz oyunu da oynadık. Fenerbahçe’nin güçlü ve zayıf yönlerini iyi biliyorum. Fenerbahçe’yi bir yerde tutmak istiyorduk, tuttuk. Sonucunu aldık. 1-1’e gelene kadar 15-20 dakikalık bölümde oyun disiplininden uzaklaştık. Onların zaaflarını bildiğimiz için her an çevirebileceğimiz bir maçtı. Oyuncularımız da uyguladı. 1-1’den sonra ciddi pozisyonlar kaçırdık. Bizim planımız rakibimize karşı tuttu. Hem hücum hem savunma geçişleri başarılı oldu.” ifadelerini kullandı.

Yanal, “Oyunu rakibe kabul ettirmeyi ve istediğimiz noktaya getirmeyi hedefledik. Bunu maçın yüzde 80’lik bölümünde yaptık. Karşılaşmanın 60’ıncı ve 70’inci dakikalarında rakibimizi oynatmaya başladık. Bu konuda da cezayı kestiler. Ondan sonra net pozisyonlar yakaladık. Bazı pozisyonları çok daha iyi değerlendirebilirdik. Sonuçta puanlar paylaşıldı. Hedeflerimize doğru gideceğiz. Kupa maçına hazırlanacağız. Bu oyunu kazanmadaki ihtiyacımız olan bireysel performansa dönüştürüp, gol becerilerini arttırma çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.

Deneyimli teknik adam, Fenerbahçe karşısında savunma ağırlıklı bir oyun tercih etmeleriyle ilgili bir soru üzerine, “Sorunun cevabı basit. Kazanmak için takımların özellikleri analiz edilir ve bakılır. O tarzı, futbol takımınıza kazandırırsınız. Biz de kazanmak için savunma yaptırmayı ve rakipleri bu savunma karşısında çözmeyi öğretmeye çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.