Yanal: “Savunmayı Kazanmak İçin Yapıyoruz”

Teknik Direktör Ersun Yanal, alınan bir puanı değerlendirdi.

Yanal: “Savunmayı Kazanmak İçin Yapıyoruz”
21 Şubat 2021 18:48

Teknik Direktör Ersun Yanal, maçın ardından alınan bir puanı değerlendirirken oynadıkları savunma futboluna da değindi.

Takım oyununu genişletmek ve oyunun her iki yönünü de iyi oynamak için oldukça iyi çalıştıklarını söyleyen Ersun Yanal, bu konuda çok iştahlı bir takıma sahip olduğunu ve kırmızı-beyazlıların bu tür çalışmalara çok iyi tepki verdiğini belirtti.

Gaziantep karşısında özellikle savunmadan hücuma geçişlerde çok önemli opsiyonlar yaratmalarına rağmen hücumda bazen çoğalmada bazen son pasta bazen gol vuruşu becerileri bazen de son vuruş tercihlerinde eksik kaldıklarını düşündüğünün de altını çizen Yanal, “Bunlar giderilebilecek, tamamlanabilecek şeyler. Öneli olan, oyuncularımızın bunları geliştirmeye çalışmasıydı. Bunu iyi de yapıyorlar. Bizim hedefimiz, bunu çok daha iyi yapabilecek bir takım yaratmak.” dedi.

Oynadıkları savunma futboluna da değinen Yanal, “Biz savunmayı kazanmak için yapıyoruz. bu savunma, kazanma duruşudur. Bugün dünyanın geldiği yerde de bütün takımlar özellikle savunmayı takım halinde sağlamak zorundalar. Çünkü bir kişiyi idare edemiyorsun. Top sizdeyken, hücumdayken savunmaya geçiş, çok kompakt oynamayı ve birlikte çok iyi oynamayı gerektiriyor. Bu da oldukça zor. Ama bu takım bunu gerçekleştirecek. Sadece biraz zamana ihtiyaç var.” diyerek sözlerini noktaladı.